cookie-og-privatlivspolitik
Melitek A/S i Nørre Alslev fortsætter med at opruste og investere i både udvikling, kvalitetskontrol, salg og produktion. Antallet af medarbejdere er vokset til cirka 40.

2

Billeder

Melitek A/S i Nørre Alslev fortsætter med at opruste og investere i både udvikling, kvalitetskontrol, salg og produktion. Antallet af medarbejdere er vokset til cirka 40.
Foto: Melitek

Erhverv

Medico-plast med lyse udsigter investerer stort

lokal virksomhed med endnu et overskud udvider og ansætter flere.
12. september 2018 kl. 15:34 Af Hans Gandrup

Annonce

- Jeg har svært ved at få øje på alvorlige mørke skyer ude i horisonten ...Vi tror på mere vækst.

Sådan lyder det optimistisk og fortrøstningsfuldt fra Kim Laursen, direktør i medico-virksomheden Melitek A/S i Nørre Alslev.

Og virksomheden handler også i høj grad ud fra det positive udgangspunkt: Man investerer, ansætter og forbereder i det hele taget både fabrik og organisation til at blive endnu større, end tilfældet allerede er.

For Melitek A/S, der producerer miljørigtig og pvc-fri platsgranulat til kunder i den globale medicoindustri, har gennem snart 15 år på Falster allerede leveret det ene solide regnskab efter det andet.

Faktisk lagde man ud med 13 år i streg med ny rekord hvert år.

Sidste år udeblev rekorden - med en meget lille margen ganske vist. Og det er vel også så meget mere til at leve med, når bundlinjen trods alt ligger omkring 17 millioner kroner, og egenkapitalen i øvrigt har summet sig op i størrelsesordenen 70 millioner kroner.

Regnskabsåret 2017-2018 for Melitek A/S er afsluttet, men regnskabet ikke færdigt endnu.

- Vi sæltter næppe overskudsrekord i år. Det bliver nogenlunde på niveau med sidste år, siger Kim Laursen.

Men det betyder langt fra, at virksomheden har lagt sig i læ og nøjes med at nyde en velfungerende forretning.

Tværtimod er man fortsat i gang med løbende investeringer og nyansættelser.

I kraft af de mange års solide resultater er man også selvfinansierende. Det benytter man sig af.

- Som sagt tror vi på yderligere muligheder for Melitek A/S. De seneste millioninvesteringer har ikke umiddelbart kunnet aflæses på bundlinjen. Men vi er i høj grad gået ind i investeringerne med åbne øjne og tager højde for den vækst, der kommer, konstaterer Kim Laursen.

Og ret beset er yderligere vækst forlængst i gang. Det nye regnskab vil også komme til at afspejle fremgangen. Omsætningen er steget med cirka seks procent.

- Men vi har altså også løbende påtaget os nogle omkostninger. Men det vil kunne ses positivt på bundinjen senere, siger Kim Laursen.

Lige nu er man i gang med at opruste yderligere i produktionen. Blandt andet gennem ansættelse af en produktionsplanlægger.

- Vi følger op på den styrkelse, vi allerede har gennemført i andre dele af virksomheden. Det gælder udviklingsafdelingen, kvalitetskontrol og salg, forklarer Kim Laursen.

Melitek A/S er i øvrigt også blevet kvalitetscertificeret efter branchens ISO 1385.

Fabrikken på Hartvig Jensensvej er blevet udvidet ad flere omgange de senere år. Det samme er antallet af medarbejdere. Nu er man cirka 40.

Seneste investering på omkring fem millioner kroner er blevet brugt på bedre ventilation og indeklima - både i produktion og administration og laboratorier.

- Det er vigtigt for os - også i forhold til rekruttering af medarbejdere - at vi har absolut attraktive arbejdsforhold, så det vil vi gerne investere i, konstaterer Kim Laursen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

stormøde mellerm… 21. juli 2019 kl. 08.57

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

AF: BJARKE ROSENKILDE

Sandheden er ilde hørt 07. juli 2019 kl. 16.31

Annonce