cookie-og-privatlivspolitik
Fødevarestyrelsen har beslaglagt 400 paller med modermælkserstatning, der skulle sendes til Kina. Nu kontrolleres 46 mejerier, der eksporterer til Kina. (Arkivfoto).
Fødevarestyrelsen har beslaglagt 400 paller med modermælkserstatning, der skulle sendes til Kina. Nu kontrolleres 46 mejerier, der eksporterer til Kina. (Arkivfoto).
Foto: Guillaume Souvant/Ritzau Scanpix

Erhverv

Mejerier kontrolleres efter beslag af 400 paller mælkepulver

Sag om manglende dokumentation og sporbarhed hos Mille Food fører til ekstraordinære kontroller i branchen.
17. oktober 2019 kl. 09:47 Af Ritzau

Annonce

46 mejerier, der eksporterer til Kina, får ekstraordinære kontrolbesøg i disse dage.

Det sker efter afsløringer af manglende sporbarhed og beslaglæggelser af 400 paller modermælkserstatning hos Hundested-virksomheden Mille Food.

- Som forebyggende indsats skal vi ud og kigge på alle de virksomheder, der er godkendt til eksport til Kina.

- Ikke fordi vi har en konkret mistanke, men fordi vi gerne vil sikre, at der er tillid til dansk kontrol, siger Jakob Munkhøj Nielsen, chef for afdelingen FødevareKøbenhavn.

Fødevarestyrelsen er på vej med en politianmeldelse af Mille Food, fordi virksomheden efter myndighedens opfattelse ikke har sørget for den fornødne dokumentation og sporbarhed i sin produktion af modermælkserstatning til Kina.

Varen med manglende sporbarhed er lactoferrin, et mælkebaseret protein, som er tilsat en del af virksomhedens produktion.

Virksomheden har fået forbud mod at eksportere til Kina, før det har rettet op på sine fejl.

Samtidig er direktøren, Steve Wang, samt kvalitetsdirektøren og fabrikschefen i Mille Food blevet fyret, skriver erhvervsmediet FødevareWatch.

Den ekstraordinære branchekontrol har indtil videre ikke afsløret flere lovbrud.

- Vi er startet i mandags og arbejder stille roligt igennem det. Vi har valgt at prioritere de to andre virksomheder, der også er godkendt til eksport af modermælkserstatning til Kina. De er gennemført uden anmærkninger, siger Jakob Munkhøj Nielsen.

Den ekstra kontrol iværksættes, fordi der ikke må kunne drages tvivl om den danske fødevaresikkerhed.

- En væsentlig del af årsagen til, at Danmark har en stor fødevareeksport, er, at der er tillid til fødevareproducenterne, men også til den kontrol, de er underlagt, siger fødevarechefen.

En af de virksomheder, der har fået ekstraordinært besøg fra Fødevarestyrelsen, er Thise Mejeri.

- Oven på sådan en sag kan jeg bruge kontrolrapporten som besked til vores partnere i Kina om, at vi har styr på det, siger direktør Poul Pedersen til FødevareWatch.

Mediet har været i kontakt med Mille Food, der oplyser, at man på nuværende tidspunkt ikke kan forklare, hvordan fejlen kunne ske.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce