cookie-og-privatlivspolitik
Walt Disney-direktør Robert Iger kan glæde sig over, at Disney det seneste år har haft stor fremgang i økonomien. (Arkivfoto)
Walt Disney-direktør Robert Iger kan glæde sig over, at Disney det seneste år har haft stor fremgang i økonomien. (Arkivfoto)
Foto: Johannes Eisele/Ritzau Scanpix

Erhverv

Milliardsatsning på streaming spiser af Disneys overskud

Disney er på trapperne med ny streamingtjeneste, hvilket har givet store udgifter op til lanceringen.
07. november 2019 kl. 22:48 Af Ritzau

Annonce

Den amerikanske mediegigant Disney, der står bag film, tv-kanaler og forlystelsesparker og snart en streamingtjeneste, har vokset sig større det seneste år.

Det viser Disneys årsregnskab, der er offentliggjort torsdag aften.

Det er blandt andet takket været flere opkøb, at Disney har fået flere indtægter.

Disney købte i marts store dele af 21st Century Fox og fik i den forbindelse rettigheder over blandt andet The Simpons, X-men og streamingtjenesten Hulu.

Walt Disneys omsætning er steget med 17 procent til 469 milliarder kroner. Regnskabsåret løb frem til udgangen af september.

Snart er Disney desuden på vej med en streamingtjeneste kaldet Disney+.

Den bliver lanceret 12. november, og dermed bliver kampen om seerne endnu mere intens på et marked, der også tæller giganter som Netflix, HBO og Apple.

Lanceringen er en milepæl i en ny strategi, hvor Disney vil vinde de seere, der har sagt farvel til de traditionelle tv-pakker og finder underholdningen på nettet.

Omkostninger til at gøre den klar til lancering har spist af medieselskabets overskud det seneste år. Det samme har udgifter til at sammensmelte Hulu ind i Disney-koncernen.

Det er med til at sende overskuddet ned med 17 procent til 70 milliarder kroner.

Disney melder til gengæld om bedre takter i sine forlystelsesparker og succeser med film "The Lion King", "Toy Story 4" og "The Incredibles 2".

Administrerende direktør Robert Iger er tilfreds med udviklingen og ser frem mod at åbne Disney+, der først åbner i USA og senere kommer til Europa.

- Vi har brugt de seneste år på at transformere Walt Disney til at fokusere kræfterne og den enorme kreativitet på tværs af hele virksomheden for at kunne leve en ekstraordinær oplevelse direkte til forbrugerne, siger han.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce