cookie-og-privatlivspolitik
Falck har haft både en lavere omsætning og indtjening i andet kvartal i forhold til samme kvartal sidste år. (Arkivfoto)
Falck har haft både en lavere omsætning og indtjening i andet kvartal i forhold til samme kvartal sidste år. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Erhverv

Mindre aktivitet under corona har givet Falck lavere indtjening

I andet kvartal har selskabet Falck oplevet kontraktudløb og lavere efterspørgsel på grund af coronakrisen.
16. juli 2020 kl. 09:18 Af Ritzau

Annonce

Ligesom mange andre virksomheder har Falck i andet kvartal været presset økonomisk af coronakrisen.

Både omsætning og indtjening er faldet i forhold til andet kvartal sidste år. Det viser halvårsregnskabet fra Falck.

Ifølge Falck, der blandt andet tilbyder ambulancekørsel, har der i kvartalet været kontraktudløb og lavere efterspørgsel på grund af coronakrisen.

Det har samtidig lagt pres på aktivitetsniveauet og givet faldende resultater.

- Den globale pandemi er en udfordring for Falck, men ved udgangen af kvartalet var vi finansielt på en bedre kurs, siger Jakob Riis, administrerende direktør i Falck.

- Vi har taget skridt til at genoprette profitabiliteten og kom ud af kvartalet med et stærkt cash flow. Vi har desuden forlænget vores langtidsfinansiering med to år indtil juni 2023, fortæller direktøren.

Han oplyser, at selskabet på grund af coronakrisen har været nødt til at sige farvel til 450 medarbejdere i andet kvartal.

Til sammenligning arbejder der nu omkring 30.000 medarbejdere i Falck.

I andet kvartal er Falcks omsætning faldet med 14 procent til 2,9 milliarder kroner i forhold til andet kvartal sidste år.

Af regnskabet fremgår det, at omsætningen i den del af forretningen, der er kontrakt- og abonnementsbaseret, har været stabil i kvartalet.

Til gengæld har det lavere aktivitetsniveau påvirket den del af forretningen, der ikke er bundet op på kontrakter eller abonnementer.

De færre opgaver inden for denne forretning har været med til at reducere driftsresultatet før særlige poster med 38 procent til 122 millioner kroner.

Ifølge Falck har coronakrisen påvirket omsætningen negativt med cirka 230 millioner og driftsresultatet med cirka 140 millioner kroner.

Indtjeningen har til gengæld været hjulpet på vej af offentlige kompensationsordninger, hvor Falck i alt har modtaget 82 millioner kroner, herunder 28 millioner kroner i Danmark.

- Offentlige kompensationsordninger i forskellige lande bidrog væsentligt på et tidspunkt, hvor pandemiens omfang og længde var meget usikker.

- Tilskuddene gav os tid til at vurdere og tilpasse virksomheden til en ny markedssituation og fungerede som en hjælpende hånd, som Falck er taknemmelig for, siger Jakob Riis.


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

Annonce