cookie-og-privatlivspolitik
Det tomme møbelhus på hjørnet af Randersvej og Gaabensevej i Nykøbing bliver snart fyldt op med møbler igen. I hvert fald i det meste af bygningen.
Foto: Anders Knudsen

Erhverv

Møbelhus får nyt liv efter Idé Møbler

Idé Møblers tidligere møbelforretning i Nykøbing har stået tom i halvandet år, men snart rykker en ny, lokal lejer ind.
27. maj 2020 kl. 06:00 Af Jakob Poulsen

Annonce

Siden slutningen af november 2018 har Idé Møblers tidligere møbelhus på hjørnet af Randersvej og Gaabensevej i Nykøbing stået tomt. Dengang flyttede Idé Møbler til nye lokaler i Guldborgsundcentret i Sundby L. og skiftede samtidig navn til Ilva.

Men nu kommer der snart nyt liv i det gamle møbelhus på Randersvej 2 igen. Her åbner vestlollandske Ullerslev Snedkerforretning nemlig en ny butik under navnet Møblér Boligcentret Jarvig.

Det er dog ikke hele den cirka 5.000 kvadratmeter store bygning, der nu igen bliver møbleret. Den nye lejer har lejet cirka 3.000 kvadratmeter i både stueplan og på første sal, mens den del, der ligger længst væk fra hovedindgangen ikke indgår i lejemålet.

Lejemålet er kommet i stand efter, at indehaver Torbjørn Nielsen fra Ullerslev Snedkerforretning, som også har Jarvig Møbler på Maglemervej ved Maribo, for et halvt års tid siden besluttede at sælge bygningerne ved Maribo, da han fik et godt tilbud.

Og da det ikke lykkedes at finde et andet sted i Maribo, hvor forretningen kunne ligge, rettede han i stedet blikket mod den tomme bygning i Nykøbing.

- Der går otte til 14 dage endnu, før vi har solgt varerne ud i Maribo. Derefter begynder vi at bygge forretningen op i Nykøbing, så vi kan åbne engang efter sommerferien. Det bliver formentlig i august eller september. Coronakrisen betyder lidt for, hvornår vi kan få de forskellige varer, og derfor er tidsplanen ikke helt på plads endnu, fortæller Torbjørn Nielsen.

Som nævnt er det kun godt halvdelen af den tidligere Idé Møbler-bygning, han har lejet. Og det er helt bevidst.
- En møbelforretning på næsten 5.000 kvadratmeter er ikke rentabel i dag. Vi har lejet arealet fra hovedindgangen og til godt midt i bygningen samt lageret og den lille bygning, der ligger lige til venstre, når man kommer ind ad hovedindgangen, forklarer han.

Som navnet antyder bliver forretningen i lighed med den snart afviklede i Maribo, forretningen i Ullerslev samt en møbelforretning i Vordingborg, som Torbjørn Nielsen også ejer, en del af Møblér-kæden. Men butikken i Nykøbing får også Jarvig og Boligcentret som en del af navnet.

- Vi er lokale, og det vil vi gerne signalere. Boligcenter-navnet stammer fra før, det hed Idé Møbler, og Jarvig har været et kendt møbelnavn i Maribo i næsten 100 år, forklarer Torbjørn Nielsen.

Udover Møblér-kædens sortiment kommer forretningen i Nykøbing også til at forhandle Wegner-møbler, polstermøbler og meget andet indenfor boligindretning. Der bliver også en afdeling med senge, et stolestudie med forskellige stole, en gardinafdeling samt lidt brugskunst, fortæller Torbjørn Nielsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce