cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto.
Foto: Scanpix/Torben Christensen

Erhverv

Næsten halvdelen af FOAs medlemmer uenige i pensionsalder

48 procent. Så mange af FOAs medlemmer svarer, at de er helt eller delvist uenige i, at de kan arbejde, til de når folkepensionsalderen.
08. februar 2019 kl. 06:45 Af Citathistorie

Annonce

Det viser nye tal fra en medlemsundersøgelse blandt FOAs medlemmer. Som samfund bør vi få indrettet andre og mere fleksible muligheder for nedslidte lønmodtagere. Det mener arbejdsmiljøforsker fra Aalborg Universitet Peter Hasle.

- Det er nødvendigt med en tidligere tilbagetrækningsalder. Forslaget om, at man kan trække sig tilbage tre år før, er ikke tilstrækkeligt for mange af FOAs medlemmer, siger han til Fagbladet FOA og henviser til det forslag, Socialdemokratiet fremsatte i deres pensionsudspil.

Peter Hasle mener også, at man burde justere seniorførtidspensionsordningen, så den reelt virker, modsat af hvad den gør nu.

- Seniorførtidspensionen har vist sig ikke at fungere. Det er oplagt at tilpasse den, så den svarer til de behov, der er ude på arbejdsmarkedet, siger han.

At så mange af FOAs medlemmer frygter ikke at kunne arbejde til folkepensionsalderen, kommer ikke bag på FOAs formand, Mona Striib.

- Det er kendt stof for os, at FOAs faggrupper er i særlig høj risiko for nedslidning. Selv om vi bliver ældre, får vi ikke flere gode år, og nogle faggrupper er for længst brugt op rent fysisk, når de når pensionsalderen,siger hun.

Men hun har flere forslag til, hvordan tilbagetrækningsmulighederne kan forbedres:

- Ud over at indføre differentieret pensionsalder skal vi have lempet på mulighederne for at få seniorførtidspension, som alt for få tilkendes i dag. Samtidig skal vi have ændret på, at rigtig mange borgere holdes hen i nyttesløse ressourceforløb på lave ydelser, selv om de bør komme i fleksjob, på førtidspension eller i revalidering, siger hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

AF: JOHN WENNERWALD

Den udødelige 11. august 2019 kl. 21.03

AF: LEIF A. JENSEN

Hold kæft, hvor det går,… 08. august 2019 kl. 09.08

Annonce