cookie-og-privatlivspolitik
Norwegian er ligesom resten af flybranchen hårdt presset af coronavirusset, der har betydet et voldsomt fald i antallet af flyrejser.
Selskabet har sendt 7300 af 11.000 ansatte hjem midlertidigt.
Norwegian er ligesom resten af flybranchen hårdt presset af coronavirusset, der har betydet et voldsomt fald i antallet af flyrejser. Selskabet har sendt 7300 af 11.000 ansatte hjem midlertidigt.
Foto: Ole Berg-Rusten/Ritzau Scanpix

Erhverv

Norwegian beder kreditorer om henstand på milliardgæld

Flyselskabet Norwegian beder sine kreditorer om hjælp for at kunne få del i norsk hjælpepakke.
25. marts 2020 kl. 20:15 Af Ritzau

Annonce

Norwegian beder sine kreditorer om ikke at skulle afdrage og betale renter på sine lån de næste tre måneder. Det oplyser flyselskabet i en meddelelse.

Det er ifølge Norwegian nødvendigt at få kreditorerne med på den aftale, for at selskabet kan få del i en hjælpepakke fra den norske regering.

Norwegian er ligesom resten af flybranchen hårdt presset af coronavirusset, der har betydet et voldsomt fald i antallet af flyrejser, men kæmper derudover med en gæld på knap 60 milliarder norske kroner.

Hjælpepakken er et statsligt lån på samlet tre milliarder norske kroner, men Norwegian skal leve op til en række krav for at få alle pengene.

Norwegian har allerede fået 300 millioner norske kroner af pakken. Hvis kreditorerne går med til at give flyselskabet et pusterum på tre måneder, vil yderligere 1,2 milliarder bliver udløst.

De sidste 1,5 milliarder af hjælpepakken bliver kun udløst, hvis Norwegian styrker sin egenkapital med tre milliarder norske kroner - for eksempel ved at aktionærerne skyder flere penge i selskabet.

Ifølge Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank og følger flybranchen tæt, er det nødvendigt, at kreditorerne æder kravet.

Dernæst skal Norwegian selv skaffe tre milliarder kroner for at undgå et krak.

- Norwegian flyver på lånt tid, og det bliver en meget svær opgave at redde selskabet.

- Det er tvingende nødvendigt at få fingrene i hele hjælpepakken i den nuværende situation, hvor pengene fosser ud af kassen, og man er plaget af en gigantisk gæld, siger han.

Jacob Pedersen kalder det meget svært at hente de tre milliarder norske kroner, som altså er nødvendigt for at få sidste halvdel af hjælpepakken udløst.

Problemet er ifølge Jacob Pedersen, at man ikke kan foretage en normal aktieemission blandt ejerne, fordi der er en række formaliteter, som typisk tager flere uger at få plads.

Ifølge Jacob Pedersen kan Norwegian håbe på, at den norske regering slækker på sine krav til hjælpepakken eller går ind og køber aktier.

- Alternativet er, at for eksempel Ryanair eller Easyjet går ind og køber selskabet, men de står selv i en svær situation, hvor man taber penge hver dag og ikke kan vide, hvornår vi er tilbage på normalen, siger Jacob Pedersen.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

AF: KNUD ÆRBO

Besparelser i ældreplejen 12. september 2020 kl. 10.18

Annonce