cookie-og-privatlivspolitik
Nuno Goncalves kan rense tagrender op til en højde på 12 meter. Øverst på støvsugeren sidder et kamera, så Nuno Goncalves kan sikre sig, at tagrenden bliver renset helt op.

2

Billeder

Nuno Goncalves kan rense tagrender op til en højde på 12 meter. Øverst på støvsugeren sidder et kamera, så Nuno Goncalves kan sikre sig, at tagrenden bliver renset helt op.
Foto: Anders Knudsen

Erhverv

Nu udleves drømmen som selvstændig

Nuno droppede pendlertilværelsen og er nu gået selvstændig med renseservice.
18. oktober 2020 kl. 12:34 Af Jesper Bøgh

Annonce

Nunos Renseservice ApS har adresse i en villa i Nordbyen nord for Nykøbing.

Det er her, at 32-årige portugisiske Nuno Goncalves bor sammen med sin bedre halvdel, 30-årige Fie Goncalves, og sammen har de kastet sig ud i et eventyr som selvstændige med udgangspunkt i privaten.

- Vi tilbyder støvsugning og rensning af tagrender, brønde og lyskasser på Lolland-Falster. Det tror vi på, at der er et marked for, siger Nuno Goncalves.

Parret har i en årrække boet i København, hvor Nuno Goncalves har arbejdet med støvsugning og rensning af tagrender, brønde og lyskasser, men i december 2019 rykkede parret til Nordbyen.

Fie Goncalves er nemlig opvokset på Falster.

- Da vi kiggede på hus, blev drømmen om Falster større og større. Ikke mindst på grund af huspriserne, og at vi kunne bo tættere på min familie, fortæller Fie Goncalves, der har bibeholdt sit job som rejsekonsulent i BCD Travel, der ligger i Valby.

- Jeg fik lov at have hjemmearbejdsplads, så det er fantastisk, siger hun.

Det kunne Nuno Goncalves af gode grunde ikke, fordi han stadig skulle passe sit arbejde i hovedstaden, så han pendlede frem og tilbage til København.

- Det blev til alt for meget transporttid om dagen, og jeg har altid haft en drøm om at være selvstændig. Så blev vi enige om at lave et firma selv, fortæller Nuno Goncalves.

- Så begyndte vi at spare op, og siden har min far også hjulpet med en ejerandel i selskabet, fortæller Fie Goncalves, hvis far er Bo Abildgaard (S), viceborgmester i Guldborgsund Kommune.

Parret fik også rådgivning hos Business Lolland-Falster.

- Vi blev klogere på at benytte Facebook, fik hjælp til at håndtere regnskab, moms og andre regler, man skal være opmærksom på. Det har været en stor hjælp, fortæller Fie Goncalves.

Det er kun Nuno Goncalves, der udfører selve arbejdet, som Nunos Renseservice tilbyder.

- Jeg er fuldtid i firmaet, men Fie hjælper naturligvis også til, det hun kan med noget af det administrative, siger Nuno Goncalves.

Nunos Renseservice henvender sig til både erhverv og private.

- Vi har løst opgaver for nogle erhvervsvirksomheder, og vi har talt med flere andre. Vores fornemmelse er, at vi er billigere end andre firmaer fra hovedstaden, der tilbyder det samme, lyder det fra Fie Goncalves.

Men også private har henvendt sig.

- Jeg havde en kunde i Idestrup, der henvendte sig, fordi hun havde set en af vores flyers. Hun havde i et stykke tid overvejet at skulle finde nogle, der kunne hjælpe hende med at få renset tagrender, fortæller Nuno Goncalves.

- Det er vores indtryk, at mange husejere her på Lolland-Falster gør det selv og er gode til det, fortæller Fie Goncalves.

- Men det er også ofte besværligt, hvis man skal leje lift eller stillads, bliver det også dyrt. Samtidig tager det lang tid, tilføjer Nuno Goncalves og peger på vigtigheden af, at rensning af tagrender, lyskasser og brønde er afgørende.

- Hvis tagrender stopper til med blade og snavs, så kan der opstå fugt- eller vandskade på ejendommen. Om vinteren kan det medføre frostskader. Det samme gælder brønde og lyskasser, fortæller Nuno Goncalves.

Han anbefaler, at husejere minimum en gang om året får renset og støvsuget tagrenderne, og hvis huset ligger i nærheden af mange træer eller en skov, så anbefaler han to gange årligt.

- På samme måde som græsset skal slås og vinduerne pudses, så skal tagrenderne også renses, slår han fast.

Selvom Fie og Nuno Goncalves vurderer den første opstartsmåned i firmaet som god med stor interesse, så er der plads til flere ordrer.

- Vi håber meget på at kunne få faste kunder blandt både boligforeninger og erhvervsvirksomheder men også private. Vi tror på, at det nok skal lykkes, lyder det fra Fie Goncalves.

- Og drømmen er, at jeg kan ansætte en medarbejder, så vi kan have to biler til at dække Lolland-Falster, siger Nuno Goncalves.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce