Annonce
Erhverv

Ny app skal hjælpe diabetikere i hele landet

Zarko Zaharov (til venstre) og Martin Trane har i begyndelsen af marts lanceret en app, der skal gøre hverdagslivet lettere for diabetikere. Foto: Jan Knudsen

To lokale iværksættere har netop lanceret en ny app, der skal gøre det nemmere at være diabetiker.

- Vores mål er at gøre hverdagen nemmere for diabetikere i Danmark.

Sådan lyder det fra de to 25-årige lokale iværksættere, Martin Trane og Zarko Zaharov, der er gået sammen om at lancere app'en DIABEZY.

- Med en diabetes-diagnose følger insulinpræparater og informationsmaterialer, der fortæller dig, hvordan du skal leve med din sygdom. Men det kan være vanskeligt at holde styr på spisevaner og blodsukker i dagligdagen, lyder det fra Martin Trane.

Han ved, hvad han taler om. Han fik nemlig diagnosen, type 1 diabetes, som 12-årig.

- Jeg var meget aktiv og elskede sport, men jeg havde svært ved at styre blodsukkeret. Heldigvis hjalp min mor mig med at finde en sparringspartner, der kunne hjælpe mig med at styre mit blodsukker, fortæller Martin Trane.

Lanceret i App Store

App'en DIABEZY, der i marts blev lanceret i App Store, er et hverdagsværktøj, hvor diabetikeren kan tracke sine spisevaner, sin træthed og sit stressniveau for at kunne coache sig selv til at styre sin diabetes.

Samtidig får brugeren adgang til et socialt netværk med andre diabetikere og en lægecertificeret opslagskatalog, hvor man hurtigt kan få svar på sine spørgsmål.

- Vi har skabt et værktøj, der skal få brugerne til at leve bedre med diabetes. Man lever bedst med diabetes, hvis man kender sin krop og ved, hvordan den reagerer på eksempelvis madvarer, træning, stress og mangel på søvn. Samtidig er det vigtigt at føle sig som en del af et fællesskab og hurtigt at kunne få svar på sine spørgsmål, så man kan forstå, hvorfor kroppen reagerer, som den gør, fortæller Zarko Zaharov, der står bag flere sociale IT-portaler.

- Diabetes er en folkesygdom, og flere og flere får diagnosen. Derfor vurderer vi, at der er stort behov for vores nye app, lyder det fra Martin Trane.

DIABEZY, der er en sammentrækning af "diabetes made easy", er en nylanceret app, der skal gøre livet for diabetikere lettere.
Hvor andre diabetes-apps primært leverer data om blodsukker, giver DIABEZY brugeren mulighed for at tracke flere forskellige vaner i sit liv, herunder sine madvaner, sin træning, sin træthed og sit stressniveau.
På den måde kan man bedre styre sit liv som diabetiker. Samtidig får brugeren adgang til et fællesskab med de andre brugere med en af de to typer af diabetes.
Endelig har brugerne adgang til en række faglige spørgsmål og svar, en såkaldt FAQ, der er certificeret af en overlæge på Nykøbing Falster Sygehus.
App'en kan downloades fra App Store. Den er gratis at bruge, og seneres lanceres muligheden for tilkøb af et abonnement til personlig rådgivning 24/7.

Artiklen fortsætter efter annoncen

150 tester

App'en bliver i øjeblikket testet af 150 personer, inden den skal promoveres.

- Vi får rigtigt mange gode tilbagemeldinger og får mange forslag til forbedringer fra testpersonerne. Det er guld værd i forhold til fortsat at udvikle app'en, så den får størst mulig værdi for brugerne, fortæller Zarko Zaharov.

De to iværksættere tror på, at DIABEZY kan blive attraktiv for annoncører som eksempelvis Novo Nordisk og andre virksomheder, der sælger produkter, som diabetikere efterspørger.

- Dermed arbejder vi i udviklingen af app'en hele tiden med en rød tråd, der handler om at gøre hverdagen nemmere for diabetikere, slår Martin Trane fast. De to iværksættere forventer, at App'en senere på året også bliver tilgængelig på Android.

  • Zarko Zaharov (til venstre) og Martin Trane har i begyndelsen af marts lanceret en app, der skal gøre hverdagslivet lettere for diabetikere. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Annonce
Annonce
112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Annonce
Annonce
112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum