cookie-og-privatlivspolitik
Zarko Zaharov (til venstre) og Martin Trane har i begyndelsen af marts lanceret en app, der skal gøre hverdagslivet lettere for diabetikere.
Zarko Zaharov (til venstre) og Martin Trane har i begyndelsen af marts lanceret en app, der skal gøre hverdagslivet lettere for diabetikere.
Foto: Jan Knudsen

Erhverv

Ny app skal hjælpe diabetikere i hele landet

To lokale iværksættere har netop lanceret en ny app, der skal gøre det nemmere at være diabetiker.
10. april 2019 kl. 17:43 Af Jesper Bøgh

Annonce

- Vores mål er at gøre hverdagen nemmere for diabetikere i Danmark.

Sådan lyder det fra de to 25-årige lokale iværksættere, Martin Trane og Zarko Zaharov, der er gået sammen om at lancere app'en DIABEZY.

- Med en diabetes-diagnose følger insulinpræparater og informationsmaterialer, der fortæller dig, hvordan du skal leve med din sygdom. Men det kan være vanskeligt at holde styr på spisevaner og blodsukker i dagligdagen, lyder det fra Martin Trane.

Han ved, hvad han taler om. Han fik nemlig diagnosen, type 1 diabetes, som 12-årig.

- Jeg var meget aktiv og elskede sport, men jeg havde svært ved at styre blodsukkeret. Heldigvis hjalp min mor mig med at finde en sparringspartner, der kunne hjælpe mig med at styre mit blodsukker, fortæller Martin Trane.


Lanceret i App Store

App'en DIABEZY, der i marts blev lanceret i App Store, er et hverdagsværktøj, hvor diabetikeren kan tracke sine spisevaner, sin træthed og sit stressniveau for at kunne coache sig selv til at styre sin diabetes.

Samtidig får brugeren adgang til et socialt netværk med andre diabetikere og en lægecertificeret opslagskatalog, hvor man hurtigt kan få svar på sine spørgsmål.

- Vi har skabt et værktøj, der skal få brugerne til at leve bedre med diabetes. Man lever bedst med diabetes, hvis man kender sin krop og ved, hvordan den reagerer på eksempelvis madvarer, træning, stress og mangel på søvn. Samtidig er det vigtigt at føle sig som en del af et fællesskab og hurtigt at kunne få svar på sine spørgsmål, så man kan forstå, hvorfor kroppen reagerer, som den gør, fortæller Zarko Zaharov, der står bag flere sociale IT-portaler.

- Diabetes er en folkesygdom, og flere og flere får diagnosen. Derfor vurderer vi, at der er stort behov for vores nye app, lyder det fra Martin Trane.


150 tester

App'en bliver i øjeblikket testet af 150 personer, inden den skal promoveres.

- Vi får rigtigt mange gode tilbagemeldinger og får mange forslag til forbedringer fra testpersonerne. Det er guld værd i forhold til fortsat at udvikle app'en, så den får størst mulig værdi for brugerne, fortæller Zarko Zaharov.

De to iværksættere tror på, at DIABEZY kan blive attraktiv for annoncører som eksempelvis Novo Nordisk og andre virksomheder, der sælger produkter, som diabetikere efterspørger.

- Dermed arbejder vi i udviklingen af app'en hele tiden med en rød tråd, der handler om at gøre hverdagen nemmere for diabetikere, slår Martin Trane fast. De to iværksættere forventer, at App'en senere på året også bliver tilgængelig på Android.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

AF: BJARKE ROSENKILDE

Narrens vise. 10. oktober 2019 kl. 16.29
Nu må Digelauget stoppe vanviddet 09. oktober 2019 kl. 10.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Blåpandet stram udlændinge politik 08. oktober 2019 kl. 15.54

AF: JOHN WENNERWALD

Eget vikarbureau 06. oktober 2019 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

EU og det besværlige demokrati. 02. oktober 2019 kl. 15.47

Annonce