cookie-og-privatlivspolitik
Zarko Zaharov (til venstre) og Martin Trane har i begyndelsen af marts lanceret en app, der skal gøre hverdagslivet lettere for diabetikere.
Zarko Zaharov (til venstre) og Martin Trane har i begyndelsen af marts lanceret en app, der skal gøre hverdagslivet lettere for diabetikere.
Foto: Jan Knudsen

Erhverv

Ny app skal hjælpe diabetikere i hele landet

To lokale iværksættere har netop lanceret en ny app, der skal gøre det nemmere at være diabetiker.
10. april 2019 kl. 17:43 Af Jesper Bøgh

Annonce
FAKTA
DIABEZY, der er en sammentrækning af "diabetes made easy", er en nylanceret app, der skal gøre livet for diabetikere lettere.
Hvor andre diabetes-apps primært leverer data om blodsukker, giver DIABEZY brugeren mulighed for at tracke flere forskellige vaner i sit liv, herunder sine madvaner, sin træning, sin træthed og sit stressniveau.
På den måde kan man bedre styre sit liv som diabetiker. Samtidig får brugeren adgang til et fællesskab med de andre brugere med en af de to typer af diabetes.
Endelig har brugerne adgang til en række faglige spørgsmål og svar, en såkaldt FAQ, der er certificeret af en overlæge på Nykøbing Falster Sygehus.
App'en kan downloades fra App Store. Den er gratis at bruge, og seneres lanceres muligheden for tilkøb af et abonnement til personlig rådgivning 24/7.

- Vores mål er at gøre hverdagen nemmere for diabetikere i Danmark.

Sådan lyder det fra de to 25-årige lokale iværksættere, Martin Trane og Zarko Zaharov, der er gået sammen om at lancere app'en DIABEZY.

- Med en diabetes-diagnose følger insulinpræparater og informationsmaterialer, der fortæller dig, hvordan du skal leve med din sygdom. Men det kan være vanskeligt at holde styr på spisevaner og blodsukker i dagligdagen, lyder det fra Martin Trane.

Han ved, hvad han taler om. Han fik nemlig diagnosen, type 1 diabetes, som 12-årig.

- Jeg var meget aktiv og elskede sport, men jeg havde svært ved at styre blodsukkeret. Heldigvis hjalp min mor mig med at finde en sparringspartner, der kunne hjælpe mig med at styre mit blodsukker, fortæller Martin Trane.


Lanceret i App Store

App'en DIABEZY, der i marts blev lanceret i App Store, er et hverdagsværktøj, hvor diabetikeren kan tracke sine spisevaner, sin træthed og sit stressniveau for at kunne coache sig selv til at styre sin diabetes.

Samtidig får brugeren adgang til et socialt netværk med andre diabetikere og en lægecertificeret opslagskatalog, hvor man hurtigt kan få svar på sine spørgsmål.

- Vi har skabt et værktøj, der skal få brugerne til at leve bedre med diabetes. Man lever bedst med diabetes, hvis man kender sin krop og ved, hvordan den reagerer på eksempelvis madvarer, træning, stress og mangel på søvn. Samtidig er det vigtigt at føle sig som en del af et fællesskab og hurtigt at kunne få svar på sine spørgsmål, så man kan forstå, hvorfor kroppen reagerer, som den gør, fortæller Zarko Zaharov, der står bag flere sociale IT-portaler.

- Diabetes er en folkesygdom, og flere og flere får diagnosen. Derfor vurderer vi, at der er stort behov for vores nye app, lyder det fra Martin Trane.


150 tester

App'en bliver i øjeblikket testet af 150 personer, inden den skal promoveres.

- Vi får rigtigt mange gode tilbagemeldinger og får mange forslag til forbedringer fra testpersonerne. Det er guld værd i forhold til fortsat at udvikle app'en, så den får størst mulig værdi for brugerne, fortæller Zarko Zaharov.

De to iværksættere tror på, at DIABEZY kan blive attraktiv for annoncører som eksempelvis Novo Nordisk og andre virksomheder, der sælger produkter, som diabetikere efterspørger.

- Dermed arbejder vi i udviklingen af app'en hele tiden med en rød tråd, der handler om at gøre hverdagen nemmere for diabetikere, slår Martin Trane fast. De to iværksættere forventer, at App'en senere på året også bliver tilgængelig på Android.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Dansk Folkeparti og Radikale 03. juni 2019 kl. 20.21

AF: JOHN WENNERWALD

Svigt i daginstitutioner 02. juni 2019 kl. 22.49

Annonce