cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Jan Knudsen, arkivfoto

Erhverv

Ny storaktionær i Lollands Bank

Sparekassen Sjælland-Fyn besidder nu 9,55 procent af Lollands Banks aktiekapital.
10. februar 2020 kl. 11:24 Af Jesper Bøgh

Annonce

Lollands Bank har fået ny storaktionær.
De oplyser banken i en selskabsmeddelelse.

Det er Sparekassen Sjælland-Fyn, der nu besidder 103.102 stk. aktier i banken. Besiddelsen svarer til 9,55 procent af såvel bankens aktiekapital som stemmerettigheder.

Banken har i forvejen en storaktionær AHJ A/S som besidder 108.200 stk. aktier svarende til en ejerandel på 10,2 procent.

I en pressemeddelelse oplyses det, at aktiekøbet først og fremmest er sket, fordi Sparekassen Sjælland-Fynhar set det som en god finansiel investering, men samtidig for at bakke op om det lokale pengeinstitut på Lolland-Falster.

Supplerende oplyser sparekassen, at de havde overvejet at etablere aktiviteter på Lolland-Falster, men analyser havde vist, at en veldrevet Lollands Bank, der med en direktion og bestyrelse med fokus på lokalområdet, er bedst til at drive pengeinstitut på Lolland-Falster.

Afslutningsvis oplyser sparekassen, at aktiekøbet samtidig betyder, at sparekassen ikke for nærværende vil etablere filialer på Lolland-Falster, men vil dog fortsat betragte Lolland-Falster som deres markedsområde.

Det er ikke unormalt at banker har flere storaktionærer.
Eksempelvis har Sparekassen Sjælland-Fyn selv tre storaktionærer, idet AP Pension, Købstædernes Forsikring og Sydbank ejer henholdsvis 5,3 procent, 5,2 procent og 5,3 procent af aktiekapitalen i Sparekassen Sjælland-Fyn.

Sparekassen Sjælland-Fyn er cirka seks gange større end Lollands Bank.
Lollands Bank aktien handles aktuelt til kurs 340, hvor lukkekursen i fredags til sammenligning var kurs 316.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

AF: KNUD ÆRBO

Besparelser i ældreplejen 12. september 2020 kl. 10.18

Annonce