cookie-og-privatlivspolitik
Avodadoen er en særligt sårbar frugt, og derfor har Salling Group valgt at teste en ny holdbarhedsforlængende behandling på netop denne. (Arkvfoto9
Avodadoen er en særligt sårbar frugt, og derfor har Salling Group valgt at teste en ny holdbarhedsforlængende behandling på netop denne. (Arkvfoto9
Foto: Ronaldo Schemidt/Ritzau Scanpix

Erhverv

Ny teknik kan forlænge avocadoers liv i danske butikker

Udvalgte supermarkeder skal teste en særlig metode, som kan øge holdbarheden på frugt og grønt.
10. december 2019 kl. 12:03 Af Ritzau

Annonce

Der bliver i fremtiden længere mellem de bløde, brune og plettede avocadoer, hvis et nyt projekt hos Føtex og Bilka bliver en succes.

Koncernen bag butikkerne - Salling Group - tester i den kommende tid en særlig teknologi, der skal forlænge frugt og grøntsagers holdbarhed.

Og avocadoerne er de første varer, der skal lægge skræl til behandlingen.

Det oplyser Salling Group.

Konkret er der tale om en spiselig plantebelægning, der er bygget på skræller, frø og frugtkød, og som tilføres madvarernes overflade, så de holder deres naturlige væskeindhold - og dermed friskhed - i længere tid.

Formålet er at mindske madspild. At belægningen netop testes på avocadoer, hænger sammen med den eksotiske frugts beskaffenhed.

- Avocado er en meget sårbar frugt. Vi kan konstatere, at opbevaringen både i butikkerne og hjemme hos forbrugerne ofte ender med udfordringer.

- Med den nye teknologi er det vores mål at give en markant højere holdbarhed og dermed kvalitet, siger Stephan Bruhn, der er indkøbsdirektør for frugt og grønt i Salling Group.

I første omgang er det Føtex- og Bilka-forretninger i Jylland og på Fyn, som skal sælge varer, der er behandlet med det beskyttende middel.

De første behandlede avocadoer blev sendt ud til butikkerne i weekenden.

Men hvis det går godt, skal teknologien udbredes til resten af landet - og til Netto-kæden, som også hører under Salling Group.

- Succeskriteriet er, at forbrugernes tilbagemelding er positiv, og at vi kan se en stor tilfredshed. Samtidig med at vi kan konstatere, at udsmidningen både i butikkerne og hjemme hos kunderne falder, siger Stephan Bruhn.

Teknologien kan ifølge koncernen forlænge holdbarheden på frugt og grønt op til halvanden gang.

Til at begynde med bliver den brugt på konventionel frugt, men Salling Group forventer på sigt også at kunne anvende behandlingen på økologisk frugt og grønt. Det vil dog kræve en godkendelse fra EU.

Teknologien er udviklet i USA af virksomheden Apeel.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce