cookie-og-privatlivspolitik
Siden regeringen med et lovindgreb afsluttede sygeplejerskernes strejke, har sygeplejersker på forskellige hospitaler nedlagt arbejdet en time ad gangen. Her ses billeder fra Rigshospitalet. Mandag morgen var det Herlev Hospital. (Arkivfoto)
Siden regeringen med et lovindgreb afsluttede sygeplejerskernes strejke, har sygeplejersker på forskellige hospitaler nedlagt arbejdet en time ad gangen. Her ses billeder fra Rigshospitalet. Mandag morgen var det Herlev Hospital. (Arkivfoto)
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Erhverv

Nye arbejdsnedlæggelser: Sygeplejersker fortsætter protester

På Herlev Hospital har sygeplejersker mandag morgen fortsat deres protest mod arbejdsvilkårene.
13. september 2021 kl. 08:09 Af Ritzau

Sygeplejersker på Herlev Hospital har mandag morgen nedlagt arbejdet for en time. Det oplyser Rasmus Christian Post, som er en af de sygeplejersker, der har nedlagt arbejdet.

- Formålet er at vise regeringen, at vi er sure og vrede over et regeringsindgreb, som ikke løser problemerne. Vi har et sundhedsvæsen, der bløder, siger han.

- Vi har svært ved at rekruttere og fastholde kolleger. Vi mangler hænder nu, og vi kommer til at mangle over 6000 sygeplejersker over de næste år.

Arbejdsnedlæggelserne kommer som reaktion på et regeringsindgreb, der afsluttede en strejke på ti uger fra sygeplejerskerne.

Sygeplejerskerne havde afvist den overenskomst, der var blevet aftalt på det offentlige område.

Annonce

Selv efter lovindgrebet afsluttede strejken, har sygeplejersker på forskellige hospitaler nedlagt arbejdet i en time ad gangen for at vise deres utilfredshed.

Rasmus Christian Post, der til dagligt er anæstesisygeplejerske på Herlev Hospital, mener, at den debat, der udsprang af strejken udviklede sig til udelukkende at handle om sygeplejerskernes løn.

Lønnen er ifølge Rasmus Christian Post urimelig, men det er underbemandingen og de travle arbejdsvilkår, der giver mest næring til frustrationerne, forklarer han.

- Der er ingen tvivl om, at de arbejdsvilkår, som vi bydes, og de kolleger, som der mangler, det fylder allermest. Men vores løn er heller ikke fair i forhold til det ansvar og de kompetencer, vi står med.

De fortsatte arbejdsnedlæggelser har påkaldt sig vrede fra sygeplejerskernes arbejdsgiver, regionerne. Danske Regioner klagede i sidste uge til Arbejdsretten.

Annonce

Her blev arbejdsnedlæggelserne erklæret i strid med overenskomsten på området. Sygeplejerskerne blev påbudt at gå på arbejde igen og ophøre med at nedlægge arbejdet.

Der blev ikke taget stilling til om de sygeplejersker, som nedlægger arbejdet, skal pålægges en bod - altså betale - for deres manglende arbejde.

Når sygeplejersker nedlægger arbejdet i strid med deres overenskomst, kan de pålægges en bod på 56 kroner i timen. Arbejdsretten kan hæve boden til 86 kroner i timen, hvis arbejdsnedlæggelserne ikke ophører.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

Annonce

ANNONCE