cookie-og-privatlivspolitik
(Fra venstre) Mads Skov fra Restaurant Vinkælderen, Rasmus Elver fra Oreby Kro og Mathias Posborg-Ebenezerson fra Fund Bar er gået sammen om fælles take away-koncept under coronakrisen.

2

Billeder

(Fra venstre) Mads Skov fra Restaurant Vinkælderen, Rasmus Elver fra Oreby Kro og Mathias Posborg-Ebenezerson fra Fund Bar er gået sammen om fælles take away-koncept under coronakrisen.
Foto: Jesper Bøgh

Erhverv

Nye idéer vundet frem med corona

Samarbejde på tværs er skabt i den lokale restaurationbranche under coronakrisen.
06. juni 2020 kl. 16:09 Af Jesper Bøgh

Annonce

Fra den ene dag til den anden lukkede restaurationsbranchen I midten af marts, da statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag aften 11. marts tonede frem på fjernsynsskærmen og meddelte den danske befolkning, at Danmark skulle lukke ned.

Alt sammen på grund af Covid-19, der havde ramt landet og i dagene forinden havde forårsaget en voldsom stigning i antallet af smittede danskere.

Det medførte nedlukninger af blandt andet diskoteker, barer og restauranter - ikke mindst lokalt på Lolland-Falster.

Hos tre forretningsdrivende i branchen blev nedlukningen taklet vidt forskelligt.

Hos Restaurant Vinkælderen i Slotsgade i Nykøbing lukkede restauranten og modsat mange andre spisesteder, så har indehaverne ikke tænkt i take away-konceptet, som så mange andre i branchen.

- Vi har ikke kapaciteten hos os til take away, så det var ikke en mulighed, forklarer medindehaver Mads Skov.

Hos Oreby Kro på Orebyvej ved Sakskøbing tog man straks take away-konceptet til sig.

- Vi gik i gang med at tilbyde take away med afhentning fra tirsdag til søndag fra klokken 17 til 20. Vi måtte hurtigt sadle om, når vi nu ikke kunne holde åbent, og det blev meget hurtigt taget rigtigt godt imod hos kunderne, fortæller køkkenchef Rasmus Elver.

Hos drinksbaren Fund Bar på Slotsbryggen i Nykøbing var indehaver Mathias Posborg-Ebenezerson også tvunget til at lukke for gæster.

- Vi havde en udsolgt whiskysmagning, som vi måtte udskyde. Det er meget få, der har valgt at få refunderet pengene. Resten er indstillet på, at whiskysmagningen bliver afholdt på et senere tidspunkt. Det er virkelig flot, lyder det fra Mathias Posborg-Ebenezerson.

Netop hos Fund Bar, der i disse dage slog dørene op for to år siden på Slotsbryggen, havde indehaveren gået med tanker og idéer om et Drinks To Go-koncept.

- Men det var på det tidspunkt ikke meget andet end en idé og en tanke. Vi, min hustru og jeg, var slet ikke blevet konkrete på, hvordan det skulle føres ud i livet. Det kom vi så meget pludseligt hurtigt til at tage fat på, fortæller han.


Learning by doing

Og det var bare at gå i gang.

- Det var bare learning by doing, og vi fandt henad vejen ud af, hvordan vil skulle gøre det logistisk. Det er meget tidskrævende at lave mange drinks til afhentning, og vi gjorde det kun som en fredagsting, fortæller Mathias Posborg-Ebenezerson.

Konceptet er dog blevet taget utroligt godt imod hos kunderne, vurderer han.

- Langt de fleste kunder har afhentet drinks, men vi har også bragt drinks ud. Det har faktisk vist sig at være utroligt populært - mere end jeg turde håbe på, lyder det fra Mathias Posborg-Ebenezerson.

En af årsagerne er, ifølge Mathias Posborg-Ebenezerson, at der er tale om kvalitetsdrinks.

- Det er det, der gør det interessant for kunderne. Derudover er der også et element af loyalitet hos kunderne i at hente drinks hos os, når nu de ikke kan nyde drinks i baren på Slotsbryggen, siger han.

Men et er, at restauratørerne hver for sig tilbyder take away-koncepter. Noget andet er, at gå sammen om at skabe en helhedsoplevelse for kunderne.

Derfor tog Mathias Posborg-Ebenezerson kontakt til Oreby Kro, Restaurant Vinkælderen og Restaurant Ö i Nysted med den idé.

- Vi kender også hinanden privat, så vi fik hurtigt stablet en idé på benene om, at tilbyde en pakke med god mad og drinks til afhentning i Fund Bar, fortæller Rasmus Elver.

Det blev i tilfældet med samarbejdet mellem Oreby Kro og Fund Bar til en pakke med tapas for to personer plus drinks, som skulle forudbestilles hos Fund Bar.

- Vi kørte massivt på tilbuddet på de sociale medier især med budskabet om et fællesskab over broen, fortæller Mathias Posborg-Ebenezerson.


80 kuverter hver gang

På nuværende tidspunkt har Oreby Kro og Fund Bar tilbudt pakken tre-fire gange.

- Vi har solgt 80 kuverter hver gang, så det har virkeligt været populært. Idéen om en helhedsoplevelse med en before-dinner-drink, et godt kvalitetsmåltid og en after-dinner-drink har i den grad været noget, som kunderne har taget til sig, slår Mathias Posborg-Ebenezerson fast.

Også i tilfældet med samarbejdet mellem Restaurant Vinkælderen og Fund Bar er det blevet til tre gange, som konceptet har kørt.

- Det er koldt anrettet, og det skal det også være. Her har vi leveret 60 kuverter alle tre fredage, som vi har kørt det, fortæller Mads Skov fra Vinkælderen, der tilføjer.

- Det handler om, at vi på den måde skaber rammerne for en rigtig hyggelig aften i hjemmet, siger han.

De tre restauratører erkender, at det samarbejde formentlig ikke var blevet en realitet, hvis ikke det var for coronakrisen og den medfølgende nedlukning.

- Normalt har vi alle rigtigt travlt med at servicere, de kunder vi hver især har. Men pludselig fik vi masser af tid, og så kunne kreativiteten og idéerne pludselig komme til sin ret, lyder det fra Rasmus Elver, der også peger på, at konceptet har medført, at nye kunder er kommet til.

- Vi har hver især haft kunder, der på den måde er blevet opmærksomme på det, vi hver især kan tilbyde. På den måde har vi alle fået nye gæster - udover de loyale kunder, vi havde i forvejen, siger han.

For Rasmus Elver, Oreby Kro, og Mathias Posborg-Ebenezerson, Fund Bar, vil erfaringerne fra samarbejdet helt sikkert danne grobund for et lignende samarbejde efter coronakrisen.

- Vi har fået øjnene op for, at der her er et koncept, som vi kan bygge videre på. Det er virkeligt blevet rigtigt godt modtaget, og vi har været meget imponeret over kundernes vilje til at bakke os op i denne svære tid, lyder det fra begge.

Nu står Restaurant Vinkælderen, Oreby Kro og Fund Bar foran hel- eller delvise genåbninger, hvor der fortsat skal tages højde for restriktioner og anbefalinger.

- Vi åbner 10. juni, og det betyder, at take away-konceptet igen forsvinder hos os. Vi er ikke gearet til take away. Men der er ingen tvivl om, at samarbejdet med Fund Bar har været godt, fordi vi har vist, at vi stadig er til stede, siger Mads Skov.


Samarbejde fortsætter

Men samarbejdet mellem Oreby Kro og Fund Bar er kommet for at blive.

- Vi fortsætter med konceptet. Måske en gang om måneden eller en gang hver anden måned, lyder det samstemmende fra Mathias Posborg-Ebenezerson og Rasmus Elver.

Og Drinks To Go-konceptet på Fund Bar er også kommet for blive hver fredag.

- Det holder vi fast i. Det har været en succes, og det vil være et godt supplement for Fund Bars kunder, når vi for alvor åbner igen for gæster. Der skal også være et tilbud til de kunder, der gerne vil nyde kvalitetsdrinks indenfor hjemmets fire vægge. Kunderne vil gerne give lidt ekstra for noget eksklusivt, lyder det fra Mathias Posborg-Ebenezerson, der her været spændt på, om hele konceptet har kunne bære.

- Det har det kunne, slår han fast.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce