cookie-og-privatlivspolitik
René Christensen (DF) frygter for lokale arbejdspladser i turismen.

2

Billeder

René Christensen (DF) frygter for lokale arbejdspladser i turismen.
Foto: Philip Davali/Arkiv

Erhverv

Nye regler rammer udlejning

Ny vejledning vil begrænse udlejning af sommerhuse. Direkte angreb på provinsen, lyder det fra DF'er.
15. oktober 2020 kl. 21:50 Af Jesper Bøgh

Annonce

Erhvervsstyrelsen har haft en vejledning i høring, der vil begrænse udlejningen af sommerhuse kraftigt.

Vejledningen kommer netop, hvor der på grund af corona og rejserestriktioner på Lolland-Falster er fuld gang i udlejningen af sommerhuse til danskerne.

I dag må danskerne ifølge planloven højst bruge deres sommerhus 43 uger om året. Det er både til eget brug og udlejning.

Hvis man lejer sommerhuset ud, må det dog kun ske i 41 uger, da minimum to uger skal være til eget brug.

I den nye vejledning lægger Erhvervsstyrelsen op til, at private sommerhuse fremover kun må udlejes 35 uger om året. Resten af de i alt 43 uger skal være til eget brug.

I vejledningen lægger Erhvervsstyrelsen herudover op til, at der kommer begrænsninger for sommerhuse på over 150 kvadratmeter.

- Det er et direkte angreb på provinsen, hvis det bliver gennemført, lyder det fra det lokale folketingsmedlem René Christensen (DF).

- Det største problem, vi har i provinsdanmark og i særdeleshed på Lolland-Falster, er at vi mangler sommerhuse, der kan lejes ud. Begrænser man så oveni den periode, hvor et sommerhus kan lejes ud, så vil alt vores arbejde med at få skuldersæsonerne til at blive attraktive være spildt, uddyber han og peger på, at målet med udlejning i skuldersæsonerne netop handler om, at et turistområde som Marielyst vil være åbent i længere perioder end kun omkring højsæsonen.

- Det vil ramme Lolland-Falster som turistdestination, så det vil vi i Dansk Folkeparti kæmpe imod med næb og klør, siger han.

René Christensen frygter også for den lokale beskæftigelse, hvis den nye vejledning bliver en realitet.

- Vi kan se, at arbejdsløsheden falder markant, når der er gæster i sommerhusene. Det er blandt andet også derfor, at en kommune som Guldborgsund Kommune har klaret sig bedre end så mange andre kommuner under coronakrisen, fordi der har været en stor sommerhusudlejning, siger René Christensen, der mener at konsekvenserne for netop Guldborgsund Kommune vil blive markante.

- Vi vil få øgede udgifter til ledighed. Vi vil se flere erhvervsdrivende, der ikke vil kunne leve af at være en del af turismebranchen. Så det vil være en katastrofe, slår han fast.

René Christensen og Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby, har haft samtaler med erhvervsministeren om sagen.

- Hvis man ser på, hvad Socialdemokratiet sagde før valget, så var det et Danmark i balance, hvor der også skal være liv i landdistrikterne. Men landdistrikterne er netop allerbedst til turismedelen. Så burde det ikke være det første, der bliver taget fra landdistrikterne, siger René Christensen.

Venstre og Konservative har kaldt Erhvervsminister Simon Kollerup (S) i samråd om sagen 22. oktober, og René Christensen understreger, at Dansk Folkeparti i denne sag står skulder ved skulder med de andre blå partier.

- Vi er enige om, at man godt må tjene lidt penge ved at leje sin fritidsbolig ud. Vi har også været med til at gøre de første penge, man tjener, skattefrie. Det gjorde vi jo netop for at skabe et større udbud, så potentialet for udlejningen i højere grad kunne udnyttes, siger René Christensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce