cookie-og-privatlivspolitik
Nymetal A/S og Nymetal Maskinfabrik A/S i Nykøbing har fået ny ejer.
Foto: Arkivfoto

Erhverv

Nykøbing-virksomheder opkøbt

De to mere end 100 år gamle virksomheder Nymetal A/S og Nymetal Maskinfabrik A/S er blevet opkøbt.
23. maj 2019 kl. 06:35 Af Jakob Poulsen

Annonce

To af Nykøbings måske ældste virksomheder, Nymetal A/S og Nymetal Maskinfabrik A/S - etableret i henholdsvis 1918 og 1844, har fået ny ejer.

Det er Morten Skovgaard, som i forvejen driver virksomheden Merser Pumper A/S i Greve, der pr. 21. maj - altså i tirsdags - har opkøbt de to lokale virksomheder.
- Det er en stor glæde for mig at få mulighed for at drive Nymetal videre, og jeg ser frem til at udvikle virksomhederne i tæt samarbejde med virksomhedernes dygtige medarbejdere, siger Morten Skovgaard i en pressemeddelelse.

Nymetal er i forvejen underleverandør til Merser Pumper og har ifølge Morten Skovgaard været det i 12-15 år, så det er ikke helt ukendt territorium, den nye ejer træder ind på. Merser Pumper leverer pumper og pumpesystemer til industri- og rederibranchen.

Med opkøbet af Nymetal A/S og datterselskabet Nymetal Maskinfabrik A/S udvider Morten Skovgaard sine forretningsområder til også at omfatte levering af metalstøbegods til forskellige typer industrivirksomheder.

Dermed siger Nymetal-virksomhederne farvel til næsten 100 år med samme familie som ejere. De to Nykøbing-virksomheder har været drevet af Hendriksen-familien siden 1925, og siden 1980'erne har den nu forhenværende direktør Anders Hendriksen stået i spidsen for foretagendet, der i dag beskæftiger cirka 40 medarbejdere.

Den nye direktør Morten Skovgaard fortæller til Folketidende, at Anders Hendriksen fortsætter i Nymetal-selskaberne en tid endnu som rådgiver og konsulent.

Den nye ejer glæder sig over overtagelsen, der ifølge ham har været forhandlet om i et halvt års tid.
- Der er en rigtig god udvikling hernede (på Nymetal-virksomhederne, red.) , og der er gang i mange gode projekter. Jeg vil også bidrage med nogle nye ting, vi skal have ind. Det er ting til pumpeindustrien og lignende, så det er indenfor samme branche, fortæller han.

Opkøbet vil ikke komme til at medføre de store ændringer udadtil, da både Nymetal og Nymetal Maskinfabrik vil blive drevet videre i samme ånd og med samme medarbejdere som hidtil, oplyses det.

Det har heller ikke været tanken at lægge Merser Pumper og Nymetal-selskaberne sammen.
- Nymetal er en underleverandør, og Merser er en fremstillingsvirksomhed. Det er tre eksisterende virksomheder på hver deres forudsætninger, forklarer Morten Skovgaard.

Han tilføjer samtidig, at der ikke er nogen planer om at udvide de fysiske rammer for de to Nykøbing-virksomheder. Morten Skovgaard ønsker ikke at oplyse, hvor meget overtagelsen har kostet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce