cookie-og-privatlivspolitik
Finanskoncernen Nykredit ser lysere på coronakrisens konsekvenser end tidligere og forventer derfor et større overskud. (Arkivfoto)
Finanskoncernen Nykredit ser lysere på coronakrisens konsekvenser end tidligere og forventer derfor et større overskud. (Arkivfoto)
Foto: Sara Gangsted/Ritzau Scanpix

Erhverv

Nykredit skruer ned for bekymringen for boligejere

Det står ikke så slemt til som tidligere antaget for blandt andet boligejerne, og derfor opjusterer Nykredit.
15. oktober 2020 kl. 10:22 Af Ritzau

Annonce

Nykredit ser mere fortrøstningsfuldt på coronakrisens konsekvenser for de virksomheder og boligejere, som banken og realkreditinstituttet Totalkredit har lånt penge til.

Derfor har Nykredit oplyst, at forventningerne til årets resultat før skat opjusteres. Før forventede Nykredit at have et overskud på mellem fire og fem milliarder kroner.

Det resultat forventes nu at blive 5,5-6 milliarder kroner.

- Hverken som samfund eller som virksomhed kan vi betragte coronakrisen som et overstået kapitel. Det er endnu for tidligt, skriver koncernchef Michael Rasmussen i en meddelelse til fondsbørsen.

- Men vi kan - med en vis forsigtig optimisme - konstatere, at boligmarkedet og store dele af erhvervslivet indtil videre har klaret sig bedre gennem krisen end frygtet.

- Det betyder, at vi nu forventer lavere nedskrivninger i 2020, end vi gjorde tidligere på året.

Mens det står klart, at eksempelvis beskæftigelsen er faldet hen over sommeren og tilsyneladende stadig ikke er tilbage på niveauet før coronaudbruddet, har boligmarkedet i Danmark været rimelig upåvirket.

Nykredit-koncernen - altså inklusive Totalkredit - havde ved udgangen af juni over 1350 milliarder kroner i udlån. Langt størstedelen af det er realkreditlån, som altså er lån med pant i boliger.

Nykredit har lidt over fire ud af ti af alle realkreditlån i Danmark.

Finansinstitutter, der låner penge ud, regner altid med, at der er nogle af lånene, hvor de ikke får alle deres penge tilbage. Det er nedskrivninger.

Og i meddelelsen til fondsbørsen peger Nykredit på netop "udsigt til lavere nedskrivninger end ventet" som årsag for opjusteringen.

Nykredits opjustering er dermed et tegn på, at finanskoncernen forventer at få flere af sine penge tilbage end tidligere. Hvilket igen er et udtryk for, at Nykredit forventer, at kunderne - virksomheder og boligejere - klarer sig bedre.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historien om Kaj Munk skal… 27. oktober 2020 kl. 07.05

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce