Annonce
Erhverv

Nyt myndighedscenter godt på vej

Transportminister Benny Engelbrecht besigtigede forleden etableringen af det lokale myndighedscenter på Strandholmgård. Til højre er det Sigurd Nissen-Petersen, CSR-direktør i Femern A/S, og i baggrunden administrerende direktør Henrik Vincentsen. Foto: Femern A/S

Et nyt myndighedscenter i Rødbyhavn skal rådgive arbejdsgivere og arbejdstagere om blandt andet danske arbejdsvilkår og skatteforhold.

Regeringen og Femern A/S har aftalt at oprette et lokalt myndighedscenter ved Femern-byggeriet, som skal sikre trygge og ordentlige arbejdsvilkår for danske og udenlandske arbejdstagere.

Det afslørede beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard (S), da han tilbage i august besøgte Femern-byggeriet.

- Det nye myndighedscenter skal være med til at sikre trygge arbejdsvilkår og ordentlige forhold for de ansatte på byggeriet, og at anlægsarbejdet foregår inden for lovgivningens rammer, lød det fra ministeren ved lejligheden.

Sigurd Nissen-Petersen, CSR-direktør ved Femern A/S, kan løfte sløret for, at det nye myndighedscenter åbner i løbet af oktober eller senest i begyndelsen af november afhængig af, hvornår de sidste praktiske detaljer kommer på plads.

- Vi er ved at indrette det tidligere Strandholmgård, som ligger lige op ad produktionsområdet med fem kontorområder, som myndighederne kan anvende, siger Sigurd Nissen-Petersen.

Det nye myndighedscenter på Strandholmgård får fem adskilte kontorsektioner. Foto: Claus Hansen

Strandholmgård

Myndighedscenteret kommer til at bestå af repræsentation af fem myndigheder. SIRI, som er Styrelsen for International Rekruttering og Integration under Udlændinge- og Integrationsministeriet, Arbejdstilsynet, Søfartsstyrelsen, Politiet og Skattestyrelsen.

Strandholmgård blev brugt til kontorbygning for Femern A/S, inden virksomheden overtog Danhotel i Rødbyhavn og gjorde det til bygherrecenter.

- Da kontorerne stod ledige på Strandholmgård, var det oplagt at bruge dem. De har den rigtige størrelse, og vi har sat dem i stand, og de har fået fem aflåselige kontorsektioner. Det ligger klos op ad produktionsområdet, så beliggenheden er rigtig god, siger Sigurd Nissen-Petersen.

En af grundene til, at man har valgt at etablere et lokalt myndighedscenter ved byggeriet af Femern Bælt-forbindelsen skal findes i en sag om manglende arbejdstilladelser hos 28 russiske søfolk på to slæbebåde, der var beskæftiget på Femern-byggeriet.

- Sagen gav nogle overvejelser, og i forlængelse af det anså Transportministeriet det for en god idé at etablere et lokalt myndighedscenter set i lyset af projektets størrelse og kompleksitet. Projektet er jo Danmarkshistoriens største projekt. Budgetmæssigt er det dobbelt så stort som det hidtil største projekt Metro-Cityringen i København, siger CSR-direktøren.

Arbejdstilsynet, Søfartsstyrelsen, Politiet, Skattestyrelsen og SIRI, som er Styrelsen for International Rekruttering og Integration, rykker ind i myndighedscentret. Foto: Claus Hansen
Artiklen fortsætter efter annoncen

Bedre dialog

Myndighedscenteret skal sikre et tættere samarbejde mellem de to konsortier Fehmarn Belt Contractors (FBC) og Femern Link Contractors (FLC) og myndighederne.

- Vi har en klar forventning om, at både vores konsortier og myndighederne benytter sig af den her mulighed for at få en mere smidig og tidligere dialog, så problemer bliver forebygget og forhåbentligt også undgået i forhold til overholdelse af dansk lovgivning, siger Sigurd Nissen-Petersen.

Han kan ikke sige noget om, hvor mange medarbejdere der skal arbejde i myndighedscenteret.

- Vi vil holde opstartsmøder med repræsentanter for konsortierne og myndighederne for at finde ud af, hvad behovene er. Det er op til konsortierne og myndighederne at finde ud af, hvordan den konkrete tilstedeværelse skal være, siger Sigurd Nissen-Petersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Konkret sagsbehandling

For Skattestyrelsens vedkommende er formålet med at være en del af det lokale myndighedscenter at sikre, at de entreprenører og arbejdstagere, der skal være en del af Femern Bælt-byggeriet, betaler korrekt skat.

- Vores første store opgave bliver at få de mange udenlandske arbejdstagere registreret korrekt, så de fra start betaler den rigtige skat. Det er vi allerede i dialog med de store entreprenører om. Og ved at være til stede lokalt, får vi en rigtig god mulighed for også at have en tæt dialog med dem, der skal arbejde på byggeriet, udtalte underdirektør i Skattestyrelsen, Bente Bill, forleden.

For SIRI kan arbejdsopgaverne konkret være sagsbehandling af opholds- og arbejdstilladelser, når der kommer rykind af nye folk.

- Vi ved det ikke endnu, men man kan godt forestille sig, at der kan komme folk fra både EU-lande og ikke-EU-lande, og der er sagsbehandling på begge kategorier, siger Sigurd Nissen-Petersen.

Arbejdstilsynet har sin daglige gang på projektet, og Søfartsstyrelsen varetager myndighedsbetjening i forhold til de marine aktiviteter.

Arbejdstilsynet og Søfartsstyrelsen har også snitflader, og der kan man bruge det lokale myndighedscenter dels til møder med hovedentreprenøren, men også i forhold til forskellige spørgsmål vedrørende dansk lovgivning og med hensyn til tilsynsaktiviteter.

Politiet har ofte en understøttende funktion i forhold til flere af de andre myndigheder. Og hvis der ulykkeligvis skulle ske en ulykke, vil politiet rutinemæssigt blive involveret.

  • Transportminister Benny Engelbrecht besigtigede forleden etableringen af det lokale myndighedscenter på Strandholmgård. Til højre er det Sigurd Nissen-Petersen, CSR-direktør i Femern A/S, og i baggrunden administrerende direktør Henrik Vincentsen. Foto: Femern A/S
  • Det nye myndighedscenter på Strandholmgård får fem adskilte kontorsektioner. Foto: Claus Hansen
  • Arbejdstilsynet, Søfartsstyrelsen, Politiet, Skattestyrelsen og SIRI, som er Styrelsen for International Rekruttering og Integration, rykker ind i myndighedscentret. Foto: Claus Hansen
Annonce
Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Lokal nyt

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Lolland-Falster

"På røven i Nakskov"? - Det kan man godt glemme alt om

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lokal nyt

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Annonce
Annonce
112

105 taget i fartkontroller

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

112

Klip og bøder på Vestlolland