cookie-og-privatlivspolitik
Underskrifterne er sat og spaden er klar til at blive sat i jorden i Maribo Erhvervspark for (fra venstre) borgmester Holger Schou Rasmussen (S), forretningschef Mads Stærk, Business Lolland-Falster og distriktschef i OK, Søren Peter Thomsen.

3

Billeder

Underskrifterne er sat og spaden er klar til at blive sat i jorden i Maribo Erhvervspark for (fra venstre) borgmester Holger Schou Rasmussen (S), forretningschef Mads Stærk, Business Lolland-Falster og distriktschef i OK, Søren Peter Thomsen.
Foto: Anders Knudsen

Erhverv

OK investerer i Maribo Erhvervspark

Investerer i omegnen af 12 millioner kroner i opførslen af et tankanlæg og svanemærkede vaskehaller .
28. juni 2020 kl. 14:48 Af Jesper Bøgh

Annonce

Benzinkæden, OK a.m.b.a., investerer i omegnen af 12 millioner kroner i opførslen af et tankanlæg og svanemærkede vaskehaller i Maribo Erhvervspark.

Dermed er der sat underskrift på de første parceller i Maribo Erhvervspark, som for knapt et år siden blev endeligt byggemodnet.

For OK a.m.b.a. betyder det, at selskabet snart kan føje endnu et tankanlæg til porteføljen, der allerede tæller mere end 670 af slagsen i hele landet.

Det danske energiselskab investerer i at bygge et nyt og moderne tankanlæg og to svanemærkede vaskehaller. De skal servicere det stigende antal kunder, der forventes at køre landsdelen tyndt under og efter anlægsfasen af Femern Bælt-forbindelsen.

- Vi foretager investeringen, fordi vi ser et langsigtet potentiale i landsdelen. Vi er i forvejen stærkt repræsenteret med mange tankstationer på Lolland, men vi glæder os over, at vi også bliver en del af det her projekt. Maribo Erhvervspark har den helt rigtige placering i forhold til at tiltrække og servicere mange kunder, fortæller distriktschef i OK, Søren Peter Thomsen.

Han vurderer, at tankanlægget og vaskehaller indenfor et år vil kunne tages i brug.

- Jeg forventer, at byggeriet af tankanlægget og vaskehallerne vil blive påbegyndt i begyndelsen af det nye år, siger han.

OK a.m.b.a. har derudover også investeret i en placering tæt på Rute 9 med planer om etablering af en restaurant.

- Der er endnu ikke sat navn på, men det er udgangspunktet, at vi vil bygge og forpagte ud, oplyser Søren Peter Thomsen.


Forventer flere

Dermed er OKs investering den første i Maribo Erhvervspark, men hvis man spørger borgmester Holger Schou Rasmussen (S), så et det absolut ikke den sidste, fordi Erhvervsområdet ved afkørsel 48 er strategisk placeret i forhold til den kommende Femern-forbindelse og den eksisterende infrastruktur.

- Jeg er glad for, at byrådets valg om at investere i erhvervsparken nu resulterer i den første store underskrift. Kommunen prioriterer langsigtet vækst og udvikling i vores Femern-strategi, og forventningen er, at OK fastholder sit engagement, efter anlægsfasen slutter i 2029. Derudover tør jeg godt garantere, at tankanlægget får naboer ude i erhvervsparken i den nærmeste fremtid, lyder det fra Holger Schou Rasmussen, der dermed ser underskriften som det første skridt til noget større i erhvervsparken.

- Foreløbig er der udstykket 20 hektar, men der vil være mulighed for i alt 80 hektar erhvervsområde. Jeg er sikker på, at området bliver et knudepunkt både i forhold til Femern Forbindelsen men også ved en eventuel udvidelse af Rute 9, forudser borgmesteren.


En milepæl

I Business Lolland-Falster, der forestår salget af parcellerne i samarbejde med Lolland Kommune, ser man investeringen som et udtryk for den positive udvikling, der forventes at præge landsdelen - med anlægsarbejdet som drivkraft.

- Det er en milepæl med denne første underskrift. Vi er glade for, at en så stor spiller som OK kan se potentialet og perspektiverne i Lolland-Falster. Og set i lyset af krisen er det en kærkommen nyhed - men det overrasker mig ærlig talt ikke. Både på kort og lang sigt repræsenterer Femern Bælt-forbindelsen et enormt potentiale for erhvervslivet, og vi er på nuværende tidspunkt i kontakt med flere virksomheder, der øjner en god forretning, påpeger forretningschef Mads Stærk, der slår fast, at flere aftaler er på vej.

- Ikke mindst set i lyset af Femern Bælt-byggeriet, der nu for alvor går gang, så ser vi ind i nogle meget spændende år, siger Mads Stærk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce