cookie-og-privatlivspolitik
Det er ikke længere siden end slutningen af november, at Toysrus åbnede i Guldborgsundcenteret. Nu tyder det på, at det er slut - lørdag bliver formentlig sidste åbningsdag.
Det er ikke længere siden end slutningen af november, at Toysrus åbnede i Guldborgsundcenteret. Nu tyder det på, at det er slut - lørdag bliver formentlig sidste åbningsdag.
Foto: Anders Knudsen

Erhverv

OPDATERET: Firmaet bag BR og Toys"R"Us konkurs

Kunderne har kort frist til at få byttet julegaver.
28. december 2018 kl. 15:37 Af David Arnholm

Annonce

Selskabet Top Toy, der står bag legetøjskæderne Fætter BR og Toys"R"Us, er erklæret konkurs og flere end 3.000 ansatte er fredag blevet afskediget.

Det sker efter et stærkt utilfredsstillende julesalg, der betyder, at selskabet ikke kan fortsætte rekonstruktionen.

- Vi var kommet langt, havde fået godkendt vores plan og har arbejdet i døgndrift på at skabe rammerne for en rekonstruktion af Top-Toy, men i dag må vi erkende, at vi på grund af et svigtende julesalg ikke længere er i stand til at fortsætte rekonstruktionen, siger Top-Toys administrerende direktør, Per Sigvardsson.

Top-Toy blev den 30. november begæret under rekonstruktion, og virksomheden fik den 21. december godkendt en rekonstruktionsplan for et nyt Top-Toy. Som en del af planen har rekonstruktørerne afsøgt alle muligheder, herunder eventuelle frasalg, men det er ikke lykkedes at finde en løsning.

Konkursbegæringen betyder, at ledelsen af Top-Toy i dag er blevet overtaget af et kuratel, der nu får til opgave at realisere flest mulige værdier.

- Vi begynder nu en dialog med kreditorerne om, hvordan boet skal håndteres. Vi kan dog oplyse, at visse butikker vil holde åbent, så kunder kan bytte varer til andre varer til udgangen af december,siger advokat Søren Aamann Jensen fra Kromann Reumert, der sammen med advokat John Sommer Schmidt fra Gorissen Federspiel er udpeget som kuratorer.

Folketidende har forgæves forsøgt at få bekræftet, om det betyder, at BR i Nykøbing og Nakskov og Toys"R"Us i Nykøbing lukker. De lokale butikschefer oplyser, at de ikke må udtale sig.

Læs her, hvilke butikker, der holder åbent lørdag: https://folketidende.dk/Erhverv/Nu-er-der-sat-bynavne-paa-BR-lukninger/artikel/495574

Læs også om det kommende ophørsudsalg: https://folketidende.dk/Erhverv/BR-og-ToyRUs-Der-kommer-et-rigtig-godt-udsalg/artikel/495571

Læs også om Dansk Folkehjælp, der i årevis har uddelt julehjælp med gavekort til BR - og har garderet sig mod konkursen: https://folketidende.dk/Erhverv/Dansk-Folkehjaelp-efter-BR-kollaps-Vi-har-garderet-os/artikel/495569KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce