cookie-og-privatlivspolitik
Cirka 100 var onsdag samlet til Business Lolland-Falsters generalforsamling, hvor Hotel Saxkjøbing lagde lokaler til.

2

Billeder

Cirka 100 var onsdag samlet til Business Lolland-Falsters generalforsamling, hvor Hotel Saxkjøbing lagde lokaler til.
Foto: Claus Hansen

Erhverv

Øget kommunalt bidrag forpligter til resultater

- Optimismen spirer, lød det fra BLF-formand, Kim Rahbek Hansen.
04. april 2019 kl. 13:40 Af Jesper Bøgh

Annonce

Saxkjøbing Hotel med direktør Anette Navne i spidsen lagde onsdag lokaler til Business Lolland-Falsters generalforsamling, hvor cirka 100 fra erhvervsfremmeorganisationens medlemmer deltog.

Formand Kim Rahbek Hansen, der for 25 år siden grundlagde restaurant-kæden Sticks'n Sushi, der tæller 20 restauranter i Danmark, England og Tyskland, aflagde sin første årsberetning efter, at han i december 2018 blev udpeget som ny formand i Business Lolland-Falster.

Han kunne fortælle til generalforsamlingen, at Business Lolland-Falster i perioden fra 2015 til 2018 har været med til at skabe 745 nye arbejdspladser og tiltrække 46 nye virksomheder.

- Derudover er turismeomsætningen i perioden vokset med 200 millioner kroner i de lokale virksomheder. I samme periode har 600 virksomheder været igennem et udviklingsforløb hos Business Lolland-Falster, og flere rapporter viser, at disse virksomheder øger omsætningen og antallet af jobs mere end virksomheder, som Business Lolland-Falster ikke samarbejder med, sagde Kim Rahbek Hansen.

Han kom også ind på, at der har været god aktivitet i de lokale udviklingsmiljøer i Nykøbing og Nakskov, mens det seneste skud på stammen er udviklingsmiljøet i Maribo i nærheden af Erhvervspark Maribo.

- At Business Lolland-Falster kom i mål et så flot resultat skyldtes også potentialet i vores område og et godt konjunkturklima har fået den lokale erhvervsudvikling til at tage fart, sagde formanden.


Ny samarbejdsaftale

Netop perioden 2015 til 2018 markerede den tidligere samarbejdsaftale med Guldborgsund og Lolland kommuner, hvor det kommunale bidrag til Business Lolland-Falster var 10 millioner kroner. I den nye aftale, der løber fra 2019 til 2021, er det kommunale bidrag blevet fordoblet til 20 millioner kroner årligt.

- At modtage så stort et beløb forpligter os i allerhøjeste grad til at yde endnu mere og skabe endnu flere resultater på både den korte, men mest på den lange bane, slog formanden fast og pegede på fire indsatsområder, hvor erhvervsudviklingen skal fremmes.

- Vi skal udbygge den lokale industrisektor til at skabe flere job. Vi vil særligt arbejde med cleantech, det vil sige rene industrier, for også der har Lolland-Falster en styrkeposition. Der skal arbejdes strategisk med landbrug og fødevarer. Og endelig er handel, oplevelser og turisme en prioritet, sagde han og tilføjede, at visionsarbejdet forventes at være færdigt sidst på året.


På finansloven

Business Lolland-Falster er som den eneste erhvervsfremmeorganisation i landet kommet på finansloven.

- Med 4,5 millioner kroner over de næste tre år er det ambitionen, at vi kan danne skole for iværksætterindsatsen i yderområder, og dermed hjælpe andre landsdele til at blomstre gennem iværksætteri, lød det fra formanden.

Business Lolland-Falster har i øjeblikket 410 medlemsvirksomheder , der repræsenterer mere end 16.000 ansatte på Lolland-Falster.

- Indenfor to år har vi en målsætning om at ramme over 500 virksomheder, sagde Kim Rahbek Hansen.

Også direktør Mikkel Wesselhoff ridsede Business Lolland-Falsters aktiviteter op for det forgangne år og fremlagde regnskabet med en omsætning på 19,2 millioner kroner og et mindre overskud på 52.000 kroner. Budgettet for 2019 opererer med en omsætning på cirka 25 millioner kroner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce