Annonce
Erhverv

Økologi vinder frem i børnehaver og på restauranter

Der blev i 2018 solgt for 2,35 milliarder kroner økologiske varer til offentlige institutioner, restauranter, kantiner, caféer, hoteller og virksomheder, der bringer mad ud. (Arkivfoto) Foto: Morten Juhl/Ritzau Scanpix

Salget af økologi i storkøkkener udgør omkring 11 procent af det samlede salg af fødevarer.

Der er i stigende grad økologiske varer i gryderne, når der bliver lavet mad i de store danske køkkener i offentlige institutioner, restauranter og kantiner.

Salget af økologiske varer til storkøkkener steg nemlig sidste år med 15 procent til 2,35 milliarder kroner. Det oplyser Danmarks Statistik.

Tallene dækker salg til alt fra køkkener i institutioner til restauranter, kantiner, caféer, hoteller og virksomheder, der bringer mad ud.

Samlet udgør økologi nu cirka 11 procent af salget. Det er en stigning fra 10 procent i 2017.

Det er det offentlige, som oftest vælger økologiske varer, når man sammenligner med det private.

Mette Jasper Gammicchia, der er leder af handel, marked og ernæring hos Landbrug & Fødevarer, hæfter sig dog ved, at restauranter, hoteller og kantiner på arbejdspladser i stigende grad vælger økologi.

- Der er en øget lyst til at spise ude, men også en større interesse for råvarerne, og hvor de kommer fra.

- Det er især hoteller og restauranter, der er kommet godt med nu. Tidligere har det høj grad har været de offentlige køkkener, der førte på økologi, men nu er den private del kommet med, siger hun.

Salget til storkøkkener er en anelse efter detailhandlen. Her udgjorde økologi 12 procent af salget sidste år.

- Detailhandlen har været rigtig god til at tage økologi ind, og salget er vokset de seneste mange år.

- Det gør, at forbrugerne har vænnet sig til at spise økologi og nu også i stigende grad vil spise økologisk, når de spiser ude, siger Mette Jasper Gammicchia.

Hun spår, at tendensen med et stigende salg af økologi til danske storkøkkener vil fortsætte i 2019 - omend måske med en lidt mindre stigning end det seneste år.

Link til tal på Danmarks Statistiks hjemmeside
  • ØKOLOGI
    Der blev i 2018 solgt for 2,35 milliarder kroner økologiske varer til offentlige institutioner, restauranter, kantiner, caféer, hoteller og virksomheder, der bringer mad ud. (Arkivfoto) Foto: Morten Juhl/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

15-årig fremstillet i retten efter overfald: Her er afgørelsen

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

Rystet far om redningskvinde: - Vi er hende meget taknemmelig

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

112

Nye detaljer: Overfaldet to gange - ikke under 13 spark

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt