cookie-og-privatlivspolitik
Mads Nipper tiltrådte 1. januar som ny administrerende direktør for Ørsted, der nu gør sin entre på det europæiske marked for vindmøller på land. (Arkivfoto)
Mads Nipper tiltrådte 1. januar som ny administrerende direktør for Ørsted, der nu gør sin entre på det europæiske marked for vindmøller på land. (Arkivfoto)
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Erhverv

Ørsted starter europæisk togt med opkøb til fire milliarder

Ørsted går med opkøb af Brookfield Renewable ind på det europæiske marked for vindmøller på land.
16. april 2021 kl. 08:56 Af Ritzau

Det danske energiselskab Ørsted har for 4,2 milliarder kroner købt selskabet Brookfield Renewables (BRI) aktiviteter i Irland og Storbritannien, der tæller vindmølleparker på land.

Det oplyser Ørsted i en meddelelse til fondsbørsen.

Med opkøbet indtræder det danske selskab, der ellers primært arbejder med havvindmølleparker, på det europæiske marked for vindmøller på land.

Ørsted har i forvejen en forretning med vindmøller på land i USA, og det skal der nu bygges videre på i Europa. Det fortæller administrerende direktør Mads Nipper.

- Det forventes, at det europæiske marked for landvind vil vokse betydeligt i de kommende år, og med købet af BRI får vi en stærk platform, som skal fungere som basis for vores indtog på det europæiske marked for vedvarende energi på land.

Annonce

- Dermed kan vi fortsætte den vellykkede udbygning af vores forretning med vedvarende energi på land, siger Mads Nipper i en meddelelse.

Med købet overtager Ørsted vindmølleparker, der er i drift eller ved at blive opført. De ligger i henholdsvis Irland og Skotland.

De har en kapacitet på 389 megawatt (MW), som er den enhed, man opgør størrelser af vindmølleparker på.

Derudover overtager Ørsted projekter, der er tæt på at blive udviklet, på 149 megawatt og mulige fremtidige projekter på mere end 1000 MW.

Handlen ventes at være på plads inden udgangen af juni.

Annonce

Ud over at opføre og drive vindmølleparker har Ørsted en forretning med bioenergi-, solcelle- og energilagringsanlæg samt med at levere energi. Ørsted har samlet mere end 6000 ansatte.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE