cookie-og-privatlivspolitik
Det er alt mellem himmel og jord, der er brug for: Arbejdstøj, vakuum-poser, krydsfinérplader, kaffefiltre og værktøj, lyder det fra indehaver Tim H. Rasmussen.
Det er alt mellem himmel og jord, der er brug for: Arbejdstøj, vakuum-poser, krydsfinérplader, kaffefiltre og værktøj, lyder det fra indehaver Tim H. Rasmussen.
Foto: Jan Knudsen

Erhverv

Omsætningsfremgang hos XL-Byg

XL-Byg Lollands Trælast A/S i Rødby mærker stigende aktivitet i forbindelse med Femern Bælt-byggeriet.




07. oktober 2020 kl. 06:59 Af Jesper Bøgh

Annonce

2020 har været året, hvor XL-Byg Lollands Trælast A/S gradvist har oplevet en stigende efterspørgsel.

Af to årsager, hvoraf den ene var forventet.

- Foråret og sommeren har i høj grad i hele vores branche medført stigende efterspørgsel. Det kom ret pludseligt med coronanedlukningen. Det fik mange hus- og haveejere til at gå i gang med større projekter, fortæller indehaver Tim H. Rasmussen.

Det var den årsag, der ikke var ventet.

- Vi havde i begyndelsen af året forventet mere aktivitet netop på grund af den stigende aktivitet i forbindelse med Femern Bælt-projektet. Det har vist sig at holde stik, fortæller Tim H. Rasmussen.

Ifølge Tim H. Rasmussen kunne det mærkes allerede fra april, da transportminister Benny Engelbrecht (S) meddelte, at spaden til selve Femern-byggeriet bliver sat i jorden 1. januar 2021.

- Siden da er der sket mere og mere, fortæller han og uddyber:

- Vi har fået en rigtig god dialog med konsortiet Fehmarn Belt Contractors (FBC), der ringer, kommer forbi, mailer eller sms'er. Det handler om, at vi kan levere eller skaffe det, de pludselig står og mangler. Det er alt mellem himmel og jord. Arbejdstøj, vakuum-poser, krydsfinérplader, kaffefiltre og værktøj, fortæller Tim H. Rasmussen.

Han forklarer, at det kan være varer, som de mangler i forbindelse med det molearbejde, der pågår i forbindelse med anlæggelse af arbejdshavnen.

- Det kan også være noget, der skal bruges til den mandskabsby, der skal etableres. Og det foregår på både dansk, tysk og engelsk, siger han.

Den stigende aktivitet på projektet ved Rødbyhavn har medført, at Tim H. Rasmussen har mandet op med foreløbig en medarbejder i butikken, så det samlede antal medarbejdere lige nu er 12.

- Alene på den stigende Femern-aktivitet kan vi tilskrive en omsætningsstigning i år på foreløbig 10 procent, siger han og konstaterer:

- Og det er vel at mærke, inden projektet for alvor er gået i gang.

Derfor forventer Tim H. Rasmussen også at kunne ansætte fire-fem medarbejdere yderligere de kommende på år, mens han dog ikke tør spå om et estimat for de kommende års omsætning.

- Men det bliver medarbejdere, der vil være dedikeret Femern Bælt-forbindelsen. Vores faste privat- og erhvervskunder skal og vil fortsat få den gode service fremover også, slår Tim H. Rasmussen fast.

Han prøver så vidt muligt at være på forkant med den potentielle efterspørgsel, som ikke kun Fehmarn Belt Contractors (FBC) men også Femern Link Contractors (FLC) vil kunne komme med de kommende år.

- Vi er i dialog med konsortierne i forhold til at høste erfaringer fra tidligere store infrastrukturprojekter. Det handler om at få en fornemmelse af, hvad de typisk har haft brug for, så vi kan levere det hurtigst muligt, siger Tim H. Rasmussen, der derudover også har været i dialog med sine leverandører, så eventuelle hurtige leverancer er sikret.

Han er desuden slet ikke i tvivl om, at det lokale erhvervsliv i høj grad skal samarbejde om at sikre flest mulige opgaver på lokale hænder.

- Det er meget vigtigt, at vi alle er villige til at tage og give. Vi skal alle vise os fra den gode kollegiale side. Der bliver mere end rigeligt til alle, vurderer Tim H. Rasmussen.

Han glæder sig helt naturligt over, at der nu for alvor er udsigt til stor byggeaktivitet de kommende cirka 10 år.

- Men vi har til gengæld også ventet i 12 år, siger han med henvisning til traktaten mellem Danmark og Tyskland om Femern Bælt-forbindelsen, der blev indgået i 2008.



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historien om Kaj Munk skal… 27. oktober 2020 kl. 07.05

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce