Annonce
Erhverv

Omsætningsfremgang hos XL-Byg

Det er alt mellem himmel og jord, der er brug for: Arbejdstøj, vakuum-poser, krydsfinérplader, kaffefiltre og værktøj, lyder det fra indehaver Tim H. Rasmussen. Foto: Jan Knudsen

XL-Byg Lollands Trælast A/S i Rødby mærker stigende aktivitet i forbindelse med Femern Bælt-byggeriet.

2020 har været året, hvor XL-Byg Lollands Trælast A/S gradvist har oplevet en stigende efterspørgsel.

Af to årsager, hvoraf den ene var forventet.

- Foråret og sommeren har i høj grad i hele vores branche medført stigende efterspørgsel. Det kom ret pludseligt med coronanedlukningen. Det fik mange hus- og haveejere til at gå i gang med større projekter, fortæller indehaver Tim H. Rasmussen.

Det var den årsag, der ikke var ventet.

- Vi havde i begyndelsen af året forventet mere aktivitet netop på grund af den stigende aktivitet i forbindelse med Femern Bælt-projektet. Det har vist sig at holde stik, fortæller Tim H. Rasmussen.

Ifølge Tim H. Rasmussen kunne det mærkes allerede fra april, da transportminister Benny Engelbrecht (S) meddelte, at spaden til selve Femern-byggeriet bliver sat i jorden 1. januar 2021.

- Siden da er der sket mere og mere, fortæller han og uddyber:

- Vi har fået en rigtig god dialog med konsortiet Fehmarn Belt Contractors (FBC), der ringer, kommer forbi, mailer eller sms'er. Det handler om, at vi kan levere eller skaffe det, de pludselig står og mangler. Det er alt mellem himmel og jord. Arbejdstøj, vakuum-poser, krydsfinérplader, kaffefiltre og værktøj, fortæller Tim H. Rasmussen.

Han forklarer, at det kan være varer, som de mangler i forbindelse med det molearbejde, der pågår i forbindelse med anlæggelse af arbejdshavnen.

- Det kan også være noget, der skal bruges til den mandskabsby, der skal etableres. Og det foregår på både dansk, tysk og engelsk, siger han.

Den stigende aktivitet på projektet ved Rødbyhavn har medført, at Tim H. Rasmussen har mandet op med foreløbig en medarbejder i butikken, så det samlede antal medarbejdere lige nu er 12.

- Alene på den stigende Femern-aktivitet kan vi tilskrive en omsætningsstigning i år på foreløbig 10 procent, siger han og konstaterer:

- Og det er vel at mærke, inden projektet for alvor er gået i gang.

Derfor forventer Tim H. Rasmussen også at kunne ansætte fire-fem medarbejdere yderligere de kommende på år, mens han dog ikke tør spå om et estimat for de kommende års omsætning.

- Men det bliver medarbejdere, der vil være dedikeret Femern Bælt-forbindelsen. Vores faste privat- og erhvervskunder skal og vil fortsat få den gode service fremover også, slår Tim H. Rasmussen fast.

Han prøver så vidt muligt at være på forkant med den potentielle efterspørgsel, som ikke kun Fehmarn Belt Contractors (FBC) men også Femern Link Contractors (FLC) vil kunne komme med de kommende år.

- Vi er i dialog med konsortierne i forhold til at høste erfaringer fra tidligere store infrastrukturprojekter. Det handler om at få en fornemmelse af, hvad de typisk har haft brug for, så vi kan levere det hurtigst muligt, siger Tim H. Rasmussen, der derudover også har været i dialog med sine leverandører, så eventuelle hurtige leverancer er sikret.

Han er desuden slet ikke i tvivl om, at det lokale erhvervsliv i høj grad skal samarbejde om at sikre flest mulige opgaver på lokale hænder.

- Det er meget vigtigt, at vi alle er villige til at tage og give. Vi skal alle vise os fra den gode kollegiale side. Der bliver mere end rigeligt til alle, vurderer Tim H. Rasmussen.

Han glæder sig helt naturligt over, at der nu for alvor er udsigt til stor byggeaktivitet de kommende cirka 10 år.

- Men vi har til gengæld også ventet i 12 år, siger han med henvisning til traktaten mellem Danmark og Tyskland om Femern Bælt-forbindelsen, der blev indgået i 2008.

  • Det er alt mellem himmel og jord, der er brug for: Arbejdstøj, vakuum-poser, krydsfinérplader, kaffefiltre og værktøj, lyder det fra indehaver Tim H. Rasmussen. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken