cookie-og-privatlivspolitik
Erhvervs- og citychef André Andersen, Vores Nykøbing, er Region Sjællands repræsentant i ny styregruppe, der skal løfte midtbyernes udfordringer op på et landspolitisk niveau.
Erhvervs- og citychef André Andersen, Vores Nykøbing, er Region Sjællands repræsentant i ny styregruppe, der skal løfte midtbyernes udfordringer op på et landspolitisk niveau.
Foto: Anders Knudsen/Arkiv

Erhverv

Opruster for at sikre levende bymidter

Erhvervs- og citychef André Andersen, Vores Nykøbing, er med i landsdækkende styregruppe.
10. februar 2021 kl. 13:00 Af Jesper Bøgh

Annonce

Fra 1. februar 2021 blev netværket for Danske Handelsbyer, tidligere kendt som Citychefer.dk, styrket ved at indgå i et samarbejde med Wear, en brancheforening under Dansk Erhverv.

Danske Handelsbyer repræsenterer 60 danske handelsbyer, deriblandt Nykøbing, Nakskov og Maribo, som gennem flere år har arbejdet for at fremtidssikre byer med handel, service og oplevelser.

Danske Handelsbyer har spillet en aktiv rolle i regeringens Partnerskab for levende bymidter, som netop sætter fokus på at fastholde og understøtte udviklingen i de små og mellemstore byer.

Det vurderes, at mange handelsbyer har et udviklingspotentiale, og det skal en øget professionalisering af netværket være med til at løfte.

Wear påtager sig sekretariatsrolle for Danske Handelsbyer, og der etableres ligeledes en styregruppe, bestående af syv til ti citychefer/repræsentanter, der skal løfte bymidternes udfordringer op på et landspolitisk niveau.

Annonce

Repræsentant fra Nykøbing

Repræsentant for Region Sjælland i styregruppen er André Andersen fra Vores Nykøbing.

- Jeg har været med fra den spæde opstart af netværket for mere end fire år siden, og det er gennem årene blevet styrket mere og mere. Den viden, vi sidder med i hver enkelt by, bliver opsamlet og anvendt på tværs af bygrænserne. Det er en stor styrke, at vi i fællesskab kan medvirke til at få handelsbyerne i Danmark sat på den politiske dagsorden. For detailhandlen er og skal fortsat være omdrejningspunktet for attraktive og levende bymidter, lyder det fra André Andersen.

Der skal især arbejdes for at sikre en stærkere politisk bevidsthed om den sammenhængskraft som midtbyerne repræsenterer, så detailhandlen kan gøres endnu stærkere.

- Det er vigtigt med et stærkere og tættere samarbejde blandt bymidterne i hele landet. En organisering af vores handelsbyer på tværs af landet kan både hjælpe os til at skærpe kundernes bevished om, hvor vigtigt det er med en levende bymidte, men også være med til at sikre en lokalpolitisk opmærksomhed på, at bymidten er forudsætningen for en velfungerende by, siger Anders Baagland, Middelfart, formand for styregruppen.

Han tilføjer:

Annonce

- Ser man alene på udvalgsvarehandlen, så viser tal fra Dansk Erhverv, at den i 2019 repræsenterede en omsætning på 90 milliarder kroner fordelt på mere end 13.700 forretninger, som beskæftiger 82.300 personer. De tal viser med alt tydelighed, hvor vigtig detailhandlen er for byudviklingen.

Hos Wear ser man frem til samarbejdet.

- Coronakrisen har vist os, at vi skal være bedre til at samarbejde på tværs af handel, service, kultur og kommune for at sikre levende handelsbyer. Derfor glæder vi os til at skulle indgå i netværket, fortæller Nikolai Klausen, direktør for Wear og nu også sekretariatsleder for netværket Danske Handelsbyer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

AF: JOHN WENNERWALD

Din region er foran 14. februar 2021 kl. 20.59

AF: BENNY BURMEISTER

Gratis transport af el. 10. februar 2021 kl. 09.41

Annonce

ANNONCE