cookie-og-privatlivspolitik
Erhvervsplaymaker Aske Lundstrøm (til venstre), Local HR business partner, Merete Meyer og direktør Stine Grønnemose, Alfa Laval har store forventerninger til erhvervspraktikportalen.

2

Billeder

Erhvervsplaymaker Aske Lundstrøm (til venstre), Local HR business partner, Merete Meyer og direktør Stine Grønnemose, Alfa Laval har store forventerninger til erhvervspraktikportalen.
Foto: Jan Knudsen

Erhverv

Portal for erhvervspraktik ser dagens lys

Lokal virksomhed ser på lang sigt ny erhvervspraktikportal som muligt rekrutteringsredskab.
19. september 2020 kl. 14:01 Af Jesper Bøgh

En ny erhvervspraktikportal på Lolland-Falster og Sydsjælland har set dagens lys.

Portalen, der findes på www.jegskalipraktik.nu, skal gøre det nemmere for unge, der skal i erhvervspraktik, og deres forældre, at søge mere kvalificeret efter erhvervspraktikpladser.

På portalen har et bredt felt af lokale virksomheder beskrevet hvilke funktioner, de kan tilbyde til unge, der skal i erhvervspraktik.

På erhvervspraktikportalen er det så muligt at ansøge virksomheden om en erhvervspraktikplads.

Portalen er en del af Vækstprogram Lolland-Guldborgsund-Vordingborg. Her vil de tre kommuner og erhvervsorganisationerne Business Lolland-Falster og Vordingborg Erhverv øge de unge menneskers kendskab og tilknytning til det lokale erhvervsliv.

Annonce

I spidsen for portalen står erhvervsplaymaker Aske Lundstrøm.

- Overordnet er målet med erhvervspraktikportalen, at bidrage til at give skoleelever en større tilknytning til de lokale virksomheder og samtidig åbne de unges øjne for områdets mange karrieremuligheder, fortæller Aske Lundstrøm.

Han peger på, at det kan være vanskeligt for unge at kunne relatere til arbejdsfunktioner, som findes i eksempelvis industrien og i produktionsvirksomheder.

- De fleste unge ved, hvad det vil sige at være eksempelvis frisør eller butiksassistent, fordi det er funktioner, de har mødt. Men arbejdsfunktioner som eksempelvis industrioperatør, procesoperatør, industritekniker, struktør eller smed er der ikke mange unge, der har et billede af, hvad det vil sige, vurderer Aske Lundstrøm, der derfor peger på, at portalen kan være med til at henlede de unges og deres forældres opmærksomhed på, at de funktioner findes, og at de derved får større plads i de unges bevidsthed.


Spændende funktioner

Alfa Laval Nakskov A/S er en af de lokale virksomheder, der har taget positivt imod muligheden for at rekruttere erhvervspraktikanter via den nye portal.

Annonce

- Vi vil gerne ud med budskabet om, at det er spændende med funktioner, hvor man bruger hænderne. Vi har eksempelvis et hold smede på vej til USA for at opsætte et produktionsanlæg, som er lavet her i Nakskov, fortæller direktør Stine Grønnemose, Alfa Laval Nakskov A/S.

Hun fortæller, at Alfa Laval traditionelt ikke har haft mange erhvervspraktikanter forbi Stavangervej i Nakskov.

- Det har i de fleste tilfælde været medarbejdere, der har spurgt, om vi ville have en erhvervspraktikant, fortæller Stine Grønnemose, der slår fast, at Alfa Laval meget gerne tager imod flere erhvervspraktikanter.

- Vi vil gerne være med til at bidrage til, at unge får sporet sig ind på, hvor deres interesser kan ligge, og at de dermed tager en uddannelse, siger hun.

Aske Lundstrøm peger i den forbindelse på, at en karrieredrøm kan blive vakt hos en erhvervspraktikant hos eksempelvis Alfa Laval.

Annonce

- Det vil være fantastisk, hvis den unge bagefter har en fornemmelse af, at det er den vej, det skal gå karrieremæssigt, siger han og tilføjer:

- Hvis flere unge med erhvervspraktikken opnår den afklaring, så vil det også give mere kvalificeret arbejdskraft, vurderer Aske Lundstrøm.

Og netop den langsigtede effekt er også en faktor, som direktør Stine Grønnemose kan se rekrutteringsmuligheder i.

- Vi har vanskeligt ved at rekruttere både faglært arbejdskraft og akademikere. Vi vil have unge, der som erhvervspraktikanter får vækket interessen for at arbejde et sted som Alfa Laval, tager drømmeuddannelsen, og vender hjem til landsdelen igen for at arbejde med eksempelvis bæredygtighed i industrien i en virksomhed som netop Alfa Laval, siger hun.

- Det er vigtigt, at vi signalerer overfor de unge, at man ikke gennem hele livet skal lave det samme. Men at man derimod skal tage imod de muligheder, der byder sig undervejs, tilføjer local HR business partner, Merete Meyer, der peger på, at Alfa Laval internt efteruddanner egne medarbejdere til blandt andet industrioperatører.

Annonce

Merete Meyer peger på, at netop Alfa Laval tilbyder flere meget forskellige funktioner, som potentielle erhvervspraktikanter kan prøve.

- Det kan være indenfor det administrative, service-rengøring, lager, smed og elektriker, fortæller hun.

Erhvervspraktikportalen lægger op til, at erhvervspraktikanten via portalen skriver en motiveret ansøgning.

- Det er vigtigt for at få en plads, at vi får en motiveret ansøgning. Derfor er det vigtig, at skolerne hjælper eleverne med dette, siger Merete Meyer.


Målet er 500

Ifølge Aske Lundstrøm blev den første ansøgning via erhvervspraktikportalen sendt onsdag.

Annonce

I skrivende stund har 26 virksomheder i Lolland, Guldborgsund og Vordingborg kommuner til sammen oprettet 55 praktikopslag på erhvervspraktikportalen.

- Målet er, at der i alt vil være 500 praktikopslag om et år, lyder det fra Aske Lundstrøm.

Vibeke Grave (S), formand for social- og arbejdsmarkedsudvalget i Lolland Kommune, glæder sig over den nye erhvervspraktikportal.

- Jeg synes faktisk, at det har været en mangelvare. Hidtil har elever og forældre været overladt til sig selv, når de unge skulle finde erhvervspraktikpladser. Derfor er jeg meget positiv overfor den nye portal, lyder det fra Vibeke Grave.

Hun vurderer nemlig også, at portalen giver virksomhederne nye muligheder for at gøre opmærksom på sig selv overfor de unge.

- I den forbindelse er der al mulig grund til at rose virksomhederne for, at de i høj grad er villige til at spille med, siger hun.

Vibeke Grave påpeger dog, at det nu er afgørende, at kendskabet til erhvervspraktikportalen bliver omfattende både blandt elever og virksomheder.

- I den forbindelse har vi også en opgave i kommunen, der handler om at vores medarbejdere på skolerne og i UU (Ungdommens Uddannelsesvejledning) skal udbrede kendskabet til portalen, understreger Vibeke Grave.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Gaven som bliver ved at give 16. maj 2021 kl. 22.22

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

Annonce

ANNONCE