cookie-og-privatlivspolitik
Katrine Straarup, projekt- og marketingsansvarlig i Global Tunnelling Experts, der leverer tunnelmedarbejdere til tunnelprojekter i hele verden, er minimum en gang om ugen på virksomhedens flyverkontor tæt ved byggepladsen.
Katrine Straarup, projekt- og marketingsansvarlig i Global Tunnelling Experts, der leverer tunnelmedarbejdere til tunnelprojekter i hele verden, er minimum en gang om ugen på virksomhedens flyverkontor tæt ved byggepladsen.
Foto: Jan Knudsen

Erhverv

Rekrutteringsbureau satser på synlighed

Rekrutteringsbureauet Global Tunnelling Experts i Sorø har etableret kontor tæt ved Femern-byggepladsen.
10. oktober 2020 kl. 08:29 Af Jesper Bøgh

Annonce

Det handler om at være til stede for at have fingeren på pulsen i forhold til det der foregår.

Det er mantraet hos det internationale rekrutteringsbureau Global Tunnelling Experts med kontorer i otte lande, der er ejet af den tyske virksomhed Herrenknecht AG.

- Jeg er minimum en gang om ugen på vores flyverkontor, vi har haft siden juli, der ligger tæt ved byggepladsen. Det er vigtigt for at netværke og være tæt på, det der sker og få skabt værdifulde kontakter i forhold til mulige opgaver i forbindelse med Femern Bælt-byggeriet, fortæller Katrine Straarup, projekt- og marketingsansvarlig i Global Tunnelling Experts, der leverer tunnelmedarbejdere til tunnelprojekter i hele verden.

Hun fortæller, at rekrutteringsbureauet har mellem 300-400 tunnelarbejdere med forskellige relevante kompetencer tilknyttet.

- Det er typisk medarbejdere fra hele verden, der i perioder rejser rundt på forskellige tunnelopgaver i hele verden. Derudover har vi også en database med folk, som vi kan sende ud på opgaver, hvor deres kompetencer efterspørges, fortæller hun og tilføjer, at personerne i databasen har fået at vide, der muligvis kan blive opgaver i Rødbyhavn.

- Så har vi bedt folkene om at melde tilbage, om det er en opgave, de vil kunne se sig selv i. På den måde sikrer vi, at vi kan levere medarbejdere meget hurtigt, siger Katrine Straarup.


Prissætning

Derudover har rekrutteringsbureauet også et samarbejde med Sorø Maskinudlejning, der betyder, at de to virksomheder sammen kan tilbyde medarbejdere, materiel og international knowhow.

Mens Global Tunnelling Experts arbejder på at komme i dialog med potentielle kunder på Femern Bælt-byggeriet, så venter virksomheden også spændt på, hvilke arbejdsforhold, der bliver gældende.

- Det er også forhold, der vil have betydning for vores prissætning. Der skal i hvert fald ikke finde social dumping sted, siger Katrine Straarup.

Katrine Straarup fortæller, at Global Tunnelling Experts har stor erfaring i at kunne rykke meget hurtigt, når der opstår behov for både mandskab og maskiner.

- Et eksempel kan være, at der et sted i Asien opleves store udfordringer med undergrunden på projektet. Det koster måske halvanden million kroner om dagen, at en tunnelboremaskine står stille. Der kan det ikke nytte noget, at vi så først kan levere om to måneder, fortæller hun.

Global Tunnelling Experts råder også over lokale folk i deres database.

- Vi har nogle medarbejdere fra eksempelvis Holeby og Nakskov, som rejser ud og arbejder på projekter for os. De har naturligvis også et ønske om at kunne være med på denne opgave, og vi har de seneste måneder, med vores tilstedeværelse ved den kommende byggeplads, rekrutteret flere lokale folk, fortæller Katrine Straarup.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce