cookie-og-privatlivspolitik
Borgmester Holger Schou Rasmussen (til venstre), Lolland Kommune, og borgmester John Brædder, Guldborgsund Kommune er med i den ny Rute 9 Komité, der skal være med til at skabe landspolitisk opbakning.
Borgmester Holger Schou Rasmussen (til venstre), Lolland Kommune, og borgmester John Brædder, Guldborgsund Kommune er med i den ny Rute 9 Komité, der skal være med til at skabe landspolitisk opbakning.
Foto: Ingrid Riis/Arkiv

Erhverv

Rute 9 komité ser dagens lys

Ny komité skal sikre landspolitisk opbakning til Rute 9.
13. februar 2021 kl. 06:15 Af Jesper Bøgh

Politikere og erhvervsorganisationer på tværs af kommuner og regioner har i en del år argumenteret og talt for at halvere overfartstiden på Tårs-Spodsbjerg overfarten og fordoble antallet af afgange.

Men nu ser en ny komité dagens lys, der skal binde det sydlige Danmark sammen.

Den nystiftede "Rute 9 Komitéen" vil arbejde for at skabe politisk opbakning hos transportminister Benny Engelbrecht og Folketingets transportordførere til at indgå i den kommende grønne infrastrukturplan og til at bevilge de nødvendige midler til en opgradering af færgeruten.

- Ved at halvere overfartstiden mellem Lolland og Langeland ned til 22 minutter med afgang hver halve time kan vi gøre en kæmpe forskel for både lønmodtagere, virksomheder og turister i hele området fra Nordtyskland til Lolland-Falster, Langeland og Fyn, siger borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen (S).

I forhold til Femern Bælt-forbindelsen er der ifølge komitéen tale om en lille investering i et stykke infrastruktur, som vil have betydelig effekt på mobiliteten mellem Fyn og Lolland-Falster. Opgaven er at bygge en fremskudt havn i Tårs, så færgen undgår den lave vandstand i den nuværende havn og dermed kan sejle hurtigere og oftere.

Annonce

- Det handler om at øge mobiliteten vestover, så også Langeland og Fyn kan drage nytte af Femern Bælt-forbindelsen. Og vi på Lolland-Falster kommer til at nyde godt af, at vi får et større opland i forhold til arbejdspladser, arbejdskraft og uddannelsesmuligheder, siger John Brædder (G), borgmester i Guldborgsund Kommune.

Udover de to borgmestre fra Lolland-Falster tæller Rute 9 komitéen også borgmestrene fra Langeland og Svendborg samt formanden for Region Sjælland, Heino Knudsen (S).

Derudover tæller komitéen også repræsentanter fra Dansk Metal, DI, Landdistrikternes Fællesråd og Femern Belt Development.

Spodsbjerg-Tårs færgerne er en af de mest benyttede danske færgeruter med årligt mere end 500.000 passagerer, 200.000 biler og 30.000 lastbiltransporter.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE