cookie-og-privatlivspolitik
Et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter bliver nu udbudt til 2,39 millioner kroner, mens en gennemsnitlig lejlighed på 80  kvadratmeter bliver udbudt til 2,74 millioner kroner. Det er en stigning på henholdsvis 2,3 og 3,5 procent i forhold til samme periode sidste år. (Arkivfoto).
Et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter bliver nu udbudt til 2,39 millioner kroner, mens en gennemsnitlig lejlighed på 80 kvadratmeter bliver udbudt til 2,74 millioner kroner. Det er en stigning på henholdsvis 2,3 og 3,5 procent i forhold til samme periode sidste år. (Arkivfoto).
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Erhverv

Sælgers marked: Det laveste antal boliger til salg siden 2006

Udbudspriserne på boliger er på det højeste niveau nogensinde. Coronakrisen har ikke for alvor ramt markedet.
10. august 2020 kl. 07:33 Af Ritzau

Annonce

Antallet af boliger med til salg-skilte i Danmark er på det laveste siden tiden op til finanskrisen i 2006.

Samlet er udbuddet af lejligheder over det seneste år faldet med 22,3 procent. Huse ligger 18,4 procent lavere.

Det viser tal fra Finans Danmark, der er interesseorganisation for finanssektoren.

Ifølge Finans Danmark gør udviklingen, at sælgere sidder med gode kort på hånden i forhold til at komme af med boligen til en god pris.

- Det er lettere for sælger at sætte prisen lidt højere, når køberne har færre boliger at vælge imellem.

- Dette sælgers marked er positivt for dem, der står og vil sælge deres bolig, siger viceadministrerende direktør Ane Arnth Jensen i en kommentar.

Omvendt står boligkøbere lidt dårligere end normalt, fordi der er mindre at vælge imellem. Det påpeger Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

Han tilskriver delvis udviklingen med, at coronakrisen har fået flere til at vente med at sælge huset eller lejligheden.

- Det mærkbart faldende udbud skyldes både et boligmarked i høj hastighed med mange handler og samtidig en lidt større forsigtighed hos overvejende sælgere, som har været en anelse mere tilbageholdende med at sætte til salg, siger han i en kommentar.

Mens udbuddet af boliger er det laveste i årevis, er de priser, som boligerne er sat til salg til, på det højeste niveau nogensinde.

- Det lavere boligudbud er med til at holde hånden under boligpriserne. Vi har set et boligmarked gå gennem den første del af krisen uden større prisfald til trods for det ekstreme slag, som coronakrisen har pådraget øvrige dele af dansk økonomi med, siger Jeppe Juul Borre.

Hvis man tager højde for inflationen - den løbende stigning i priserne - er udbudspriserne ikke rekordhøje. Priserne på henholdsvis huse og lejligheder er 15,5 og 0,8 procent under niveauet op til finanskrisen.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce