cookie-og-privatlivspolitik
2018-05-11-Copyright: PF Anders Knudsen, LF folketidende, Nykøbing.
Sakskøbing.
Sakskøbing by og havn med fjorden

Foto: Anders Knudsen

Erhverv

Sakskøbing emmer af optimisme

Ejendomsmæglere, handlende og erhvervsliv i Sakskøbing melder om stor aktivitet.
07. januar 2020 kl. 14:28 Af Jesper Bøgh

Annonce

ERHVERV Nu er hussalget udenfor de større byer Nykøbing, Maribo og Nakskov på Lolland-Falster kommet op i gear. Det er Sakskøbing ifølge ejendomsmæglerne Søren Hansen, Danbolig i Sakskøbing, og Jørgen Danielsen, Home på Lolland-Falster, et bevis på. Sidstnævnte peger på Sakskøbings beliggenhed som en af årsagerne til, at opmærksomheden i stigende grad rettes mod byen.

- Sakskøbing ligger centralt i forhold til motorvejen, og man kommer til at bo tæt på handelsmuligheder, fortæller han.

Også Søren Hansen mærker interesse fra potentielle købere fra Sjælland og hovedstaden.

- En stor del af den kundegruppe er ofte nogle, der har en relation til området eller kommer fra området. De er blevet færdiguddannet, har stiftet familie og vil gerne tættere på bedsteforældrene, konstaterer han.

Sakskøbing er også blevet attraktiv for turister. Det kan mærkes hos Janne Hansen, centerleder i Sakskøbing Sportscenter, der udover sportshallen også har ansvaret for vandrerhjemmet og campingpladsen.

- Sommerferieperioden plejer at være relativt rolig, hvor vi ofte har ledige værelser. Men 2019-sommeren var helt anderledes med travlhed og fuldt bookede værelser i store perioder, fortæller Janne Hansen.

Også på Hotel Saxkjøbing melder ejer Claus Meyer om travlhed, og han forventer for første gang i en årrække sorte tal på bundlinjen i 2020. Til gengæld er detailhandlen i byen udfordret som i så mange andre byer. Ikke mindst på grund af den stigende nethandel.

- Vi tror på, at vi kan, og at vi skal leve af den service, vi kan levere, lyder det fra Jan Herluf Petersen, formand i Sakskøbing Handelsstandsforening.

Læs artiklerne: "- Sakskøbing emmer af sammenhold" - "Holder fast i lokal tilstedeværelse" - "Hussalget stigende i Smilets By" - "Turistboom mærkes i Sakskøbing" og "2020 bliver en milepæl for hotel" i Folketidendes store erhvervstillæg i tirsdags avisen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Eliten, magthaverne, censur… 27. januar 2020 kl. 13.15

AF: DAN TOXVÆRD RASMUSSEN

DEBATTEN OM FOR OG IMOD… 27. januar 2020 kl. 09.40

AF: JOHN WENNERWALD

Husk SFO-erne 26. januar 2020 kl. 20.53

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

Annonce