cookie-og-privatlivspolitik
Torsdag så en ny samarbejdsaftale om to biogasanlæg på Lolland-Falster dagens lys.
Torsdag så en ny samarbejdsaftale om to biogasanlæg på Lolland-Falster dagens lys.
Foto: Arkiv

Erhverv

Samarbejdsaftale om to biogasanlæg på LF

Ny aftale skal sikre ny grøn energiproduktion i form af biogas på Lolland-Falster.
10. september 2020 kl. 15:40 Af Jesper Bøgh

Annonce

Danmarks største producent af biogas, Nature Energy, indtager nu en nøgleposition i arbejdet med at få etableret lokal biogasproduktion på Lolland-Falster.

Torsdag eftermiddag offentliggjorde Nature Energy og lokale landmænd, der er gået sammen i Leverandørforeningen LF-Biogas (LLFB), en samarbejdsaftale om at få tilvejebragt det nødvendige beslutningsgrundlag for at etablere to biogasanlæg på Lolland-Falster. Et på hver ø.

- Biogassen fra to nye anlæg skaber ikke kun vigtige lokale produktionsarbejdspladser, men giver også en markant klimagevinst. Vi har allerede et godt samarbejde med både Guldborgsund og Lolland Kommune, sukkerproducenten Nordic Sugar samt leverandørforeningen om at få biogas til Lolland-Falster. Det kræver dog politisk vilje på Christiansborg, før vi kan etablere de to anlæg og en gasledning i regionen, siger Ole Hvelplund, adm. direktør hos Nature Energy.

Målet med samarbejdet er at levere et klart beslutningsgrundlag for potentielle investorer, så de kan se den gode forretning, samt Christiansborgs-politikere, så de kan se miljø- og samfundsgevinsten ved at koble Lolland-Falster på det danske gasforsyningsnet, som lige nu kun når til Sydsjælland.

Den lokale leverandørforening bag projektet, LLFB, udgøres af lokale landmænd.
En lokal biogasproduktion giver dem mulighed for at levere gylle og halm fra stalde og marker samt restprodukter fra sukkerproduktionen ind til det lokale biogasanlæg.
Retur kan anlægget levere miljøvenlig gødning til markerne og grøn gas-energi til sukkerproduktionen.

- Jeg håber, at politikerne på Christiansborg vil belønne, at vi tager et lokalt initiativ på miljøets vegne, siger formanden for leverandørforeningen, Boye Tambour.

Læs mere i Folketidende fredag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce