cookie-og-privatlivspolitik
Markedschef René Malm, Celf.
Markedschef René Malm, Celf.
Foto: Anders Knudsen

Erhverv

Satte sig ind i en Formel 1-racer

Coronakrisen har sat turbo på nyt e-learningskoncept hos Celf.
03. juni 2020 kl. 12:20 Af Jesper Bøgh

Annonce

På landsdelens største uddannelsesinstitution, Celf, har coronakrisen i høj grad sat turbo på nyt e-learningskoncept.

- Vi havde før coronakrisen igangsat et udviklingsarbejde, hvor konceptet for e-learning skulle nytænkes, så kursister kan modtage undervisning asynkront, fortæller markedschef René Malm, Celf.

Det handler kort fortalt om, at skabe virtuelle undervisningsforløb, hvor kursisterne ikke er afhængige af at skulle mødes fysisk virtuelt med undervisere og medkursister på bestemte tidspunkter.

Derimod skal forløbet tilrettelægges, så den enkelte kursist kan modtage undervisningen på tidspunkter, hvor det individuelt passer ind.

- Det er en helt anden måde at blive undervist på, hvor oplæg og opgaver eksempelvis præsenteres i videoklip, som kan afspilles igen, fortæller René Malm, der fortæller, at konceptet efter planen skulle have været færdigudviklet ultimo 2021.

- Men så kom coronakrisen og vendte op og ned på alt, netop fordi ingen kursister måtte mødes fysisk. Der har naturligvis været udbudt e-learning-forløb på traditionel vis rundt om i landet under coronakrisen. Men coronakrisen gav os i høj grad anledning til, at der virkelig skulle turbo på udviklingsprocessen, siger René Malm.

Derfor blev der i forbindelse med oprettelsen af en nyt online uddannelsesforløb for mellemledere i hotel- og restaurationsbranchen, som blev skabt under coronakrisen, i høj grad sat turbo på udviklingsarbejdet.

Det er brancheorganisationen Dansk Erhverv, Horesta, Celf og Roskilde Handelsskole, fagforbundet 3F, Det Regionale Arbejdsmarkedsråd for Sjælland og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, der står bag uddannelsesforløbet.

- Coronakrisen gjorde, at alle organisationer havde ét fokus, og det var at få konceptet udviklet og i brug med det samme. Det har været fantastisk at opleve. Normalt er et sådan arbejde anderledes, fordi der er forskellige interesser på spil. Men her har alle haft samme fokus, fortæller René Malm og beskriver processen således.

- Det har været som at skifte en Fiat 127 ud med en Formel 1-racer. Det er den fornemmelse, jeg sidder tilbage med, slår han fast.

Flere større virksomheder som eksempelvis Hotel Koldingfjord, Lelandia, SAS, Zoologisk Have og Nimb Tivoli har haft deltagere på forløbet.

- De virksomheder havde vi ikke kommet i kontakt med, hvis ikke det havde været for coronakrisen. På den måde har Celf også vist sig relevant for virksomheder og deres medarbejdere i hele landet, konstaterer René Malm.

Han peger på, at udviklingsarbejdet med e-learningskonceptet også har haft markant øget fokus hos Celf.

- Jeg vil anslå, at vi er gået fra at have et tidsforbrug svarende fra 10 procent til 90 procent på at få konceptet klar. Derfor er det også en rigtig god fornemmelse at kunne sige, at det lykkedes, slår han begejstret fast.

Internt på Celf betyder det nu, at konceptet skal overføres og udvikles til andre typer af kurser og uddannelser.

René Malm vurderer også, at man internt på Celf tvunget af omstændighederne er blevet mere opmærksomme på mulighederne for flere mødeaktiviteter online.

- Jeg har selv afholdt flere virtuelle møder med samarbejdspartnere i denne periode. Møder som jeg tidligere kørte til fysisk i enten København eller Jylland. Jeg er sikker på, at vi på den baggrund i højere grad i fremtiden vil benytte os af de digitale muligheder for i det hele taget at arbejde mere virtuelt, siger René Malm og tilføjer.

- På den måde er verden under coronakrisen blevet utroligt lille og meget mere effektiv. Vi har virkelig bevæget os ind i en virtuel virkelighed for fuld knald, slår han fast.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce