cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Scanpix Denmark, arkivfoto

Erhverv

Sax-Trans dropper lokal færgerute

Det lokale vognmandsfirma har valgt færgen fra, fordi det er blevet for dyrt.
15. marts 2019 kl. 06:44 Af Jakob Poulsen

Annonce

Et af landsdelens største vognmandsfirmaer, Sax-Trans med base i Sakskøbing, har droppet Langelandslinjen, der sejler mellem Tårs og Spodsbjerg. Det skriver TV Øst.

Årsagen er, at det er blevet billigere at køre over Storebæltsbroen, og derfor kører Sax-Trans nu næsten alle deres transporter mellem Øst- og Vestdanmark over Storebælt i stedet for at tage færgen.

- Medmindre vi har en, der læsser i Nakskov og skal til Svendborg, så tager vi færgen. Ellers så har vi flyttet alt vores trafik til Storebæltsbroen, siger Flemming Werner Jensen, direktør i Sax-Trans, til TV Øst.

Ifølge vognmanden er der tale om mellem 1.000 og 1.500 overfarter på årsbasis. Ved nytår blev prisen på at køre over Storebælt sænket med mindst 15 procent, og det er altså det, der er årsagen til, at lastbilerne nu bliver sendt over Sjælland, når de skal videre mod Fyn og Jylland.

- Hvis prisen var den samme, ville vi hellere sejle med færgen, fordi det er et lokalt initiativ, som vi har hårdt brug for – og så vi vil gerne være sikre på, at den også sejler i fremtiden. Men vi har bare ikke råd til at give mere for den, end vi kan køre over Storebælt for, forklarer Flemming Werner Jensen til TV Øst.

Rederiet Molslinjen overtog kort før nytår sejladsen på Tårs-Spodsbjerg overfarten fra rederiet Færgen, og her ærgrer man sig over at have mistet lastbiltrafikken fra Sax-Trans.

Det er staten, der har besluttet at sænke taksterne på Storebæltsbroen. Sund & Bælt er dog ifølge TV Øst i dialog med Molslinjen om eventuelt at øge tilskuddet til Langelandslinjen, så færgeruten kan sænke priserne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sygehusene yder over evne 21. juli 2019 kl. 22.30

AF: MARTIN WOUTERS

stormøde mellerm… 21. juli 2019 kl. 08.57

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

Annonce