cookie-og-privatlivspolitik
Toreby-virksomheden BAYO.S leverer og monterer 313 skruefundamenter til brug for etablering af FLCs kommende administationsbygning. Fra venstre er det adm. direktør Niels Thorup Madsen og Jacob Tvede, partner og projektchef.

2

Billeder

Toreby-virksomheden BAYO.S leverer og monterer 313 skruefundamenter til brug for etablering af FLCs kommende administationsbygning. Fra venstre er det adm. direktør Niels Thorup Madsen og Jacob Tvede, partner og projektchef.
Foto: Jan Knudsen

Erhverv

Sidste hånd på Femern-opgave

Den lokale virksomhed BAYO.S løser i øjeblikket en af virksomhedens hidtil største opgaver på Femern-projektet.
17. juni 2021 kl. 07:53 Af Jeper Bøgh

FAKTA
Om BAYO.S Skruefundamenter:

BAYO.S skruefundamenter er et fundamentsystem, som fjerner behovet for støbning med beton eller nedramning af pæle ved nybygning eller til-/ombygning.
Stålskruerne med selvskærende spids skrues i det bærende jordlag og overfører dermed de statiske kræfter til fundamentet/bygningen.
Metoden er enkel, hurtig og vibrationsfri, så følgeskader på de omkringliggende bygninger og en omfattende reetablering undgås. Dermed skånes biodiversiteten i området. Ligeledes undgås grundvandssænkning.
BAYO.S Skruefundamenter ApS, som er beliggende i Toreby, er nordisk importør af skruefundamenter fra det europæiske selskab BAYO.S SE.

Toreby-virksomheden BAYO.S Skruefundamenter ApS er ved at lægge sidste hånd på en af virksomhedens hidtil største enkeltstående opgaver.

Virksomheden er nemlig i disse dage ved at skrue sidste skruefundament i jorden, hvor entreprenørkonsortiet Femern Link Contractors, FLC, skal etablere 1.800 kvadratmeter administrationsbygninger ved Femern Bælt-projektet.

BAYO.S har været i gang i cirka tre uger på arealet og har altså leveret og monteret skuefundamenter, hvorpå administrationsbygningerne kommer til at bestå af moduler til kontorer, kantine og reception - bygget i to plan.

- Ordren omfatter 313 skruefundamenter, der er blevet monteret i 4 til 4,75 meters dybde, forklarer Jacob Tvede, partner og projektchef.

Til sammenligning nævner han, at der ved almindeligt husbyggeri benyttes i niveauet 25-30 skruefundamenter.

Annonce

- Der er i høj grad tale om en bæredygtig og miljøvenlig løsning. Der bliver i høj grad sparet råstoffer, hvor man undgår beton i jorden og brug af sand og grus, som er knap ressource og belaster miljøet ved udvinding, tilføjer Jacob Tvede.

Og når Femern Bælt-forbindelsen åbner, og FLC ikke længere har behov for modulerne, der udgør administrationsbygningerne, så bliver modulerne fjernet og kan genbruges andetsteds.

- Så om otte-ti år skal skruerne op af jorden igen. Det gør det nemt at reetablere området. Skruerne kan genbruges op til otte til ti gange. Når de ikke længere skal bruges, så bliver de smeltet om, forklarer BAYO.S-partner og adm. direktør Niels Thorup Madsen, der nævner Storstrømsbroen som et sted, hvor virksomheden har løst en stor opgave.

- I Vordingborg Sydhavn leverede og monterede vi 240 skruefundamenter, men denne gang i otte til ti meters dybde, fortæller Niels Thorup Madsen, der håber på, at kunne løse flere opgaver i forbindelse med Femern Bælt-projektet.

- Vi håber på, at FLC kan se nogle fordele ved at benytte skruefundamenter også i andre sammenhænge, lyder det fra Niels Thorup Madsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE