cookie-og-privatlivspolitik
Billedet her er fra indvielse af ny blæserbygning på renseanlægget i Nykøbing for et år siden. I foråret næste år går et kæmpeprojekt med fornyelse af fire lokale renseanlæg i gang.

2

Billeder

Billedet her er fra indvielse af ny blæserbygning på renseanlægget i Nykøbing for et år siden. I foråret næste år går et kæmpeprojekt med fornyelse af fire lokale renseanlæg i gang.
Foto: Claus Hansen

Erhverv

Slutspurt om job for kvart milliard på renseanlæg

Lokale underleverandører skrevet på liste til de to storentreprenører, der kæmper om lokalt arbejde for cirka 250 millioner kroner.
04. december 2018 kl. 15:40 Af Hans Gandrup

Annonce

Det bliver et entreprenørfirma fra enten Ishøj eller Odense, der de kommende par år skal gennemføre det største udbuds-arbejde nogensinde i Guldborgsund Forsyning: Totalrenovering af fire renseanlæg til en pris af op mod 250 millioner kroner. Men der er håb om, at projektet også kan "dryppe" på lokale underleverandører.

I oktober blev "Mod nye tider" - som man poetisk har kaldt renseprojektet - sendt i udbud, og 12 danske virksomheder plus et enkelt udenlandsk viste interesse.

Siden er feltet blevet indsnævret til fire, så tre - og nu er der to tilbage til slutspurten, som løber frem til 21. januar 2019, hvor de to prækvalificerede entreprenører skal være klar med tilbud på det omfattende renoveringsprojekt.

De to firmaer er Zacho-Lind A/S, Ishøj, og Hansson & Knudsen A/S, Odense.

- Efter tilbuddene i januar gennemfører vi forhandlinger med tilbudsgiverne, og efter planen skriver vi så kontrakt med totalentreprenøren i løbet af april 2019, forklarer projektchef Jesper Reinhold.

Hele det omfattende projekt skal stå færdigt midt i 2021.

"Mod nye tider" har altså været udbudt som totalentreprise. Ingen lokale virksomheder har kvalificeret sig - og valget af underentreprenører til de mange opgaver ligger hos den totalentreprenør - fra Ishøj eller Odense - som får opgaven. Ikke hos Guldborgsund Forsyning.

Her understreger man til gengæld, at man meget gerne ser lokale firmaer involveret.

- Vi har gjort det muligt at skrive sig op til at blive underleverandør på arbejdet, og listen sendes nu til de prækvalificerede totalentreprenører. Så må vi se, om nogle kommer med på arbejdet, siger Jesper Reinhold, som kan konstatere, at den lokale interesse for at få en bid af kæmpeprojektet er stor. 34 virksomheder har skrevet sig på "ønskelisten" - heraf 30 fra Lolland-Falster.

Guldborgsund Forsynings store projekt gælder som nævnt totalrenovering af fire renseanlæg i Nykøbing, Marielyst, Gedser og Stubbekøbing.

Som en del af projektet nedlægges det eksisterende renseanlæg i Gedesby. I stedet pumpes spildevandet fra Gedesby-området til Gedser via ny trykledning.

Samtidig etableres en særlig ledning til at pumpe spildevand og slam fra Scandlines-terminalen i Gedser til det lokale renseanlæg uden om det eksisterende kloaknet. Guldborgsund Forsyning regner med på den måde at begrænse lugtgener.

- En af de store udfordringer i forbindelse med projektet her er jo, at spildevandet naturligvis fortsat skal renses - mens vi bygger om og fornyr. Det betyder, at planlægningen og rækkefølgen i arbejdet skal være uhyre præcis og detaljeret. Vi bygger så at sige nye renseanlæg "oven på" de gamle. Men når projektet er færdigt i 2021, står vi så også med fire, fremtidssikrede helt nye anlæg, siger Jesper Reinhold.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. bjørnebrønden 24. maj 2019 kl. 08.57

AF: LEIF A. JENSEN

Byrådet lader… 23. maj 2019 kl. 19.03

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

Annonce