cookie-og-privatlivspolitik
Forretningsdirektør Morten Vinge Olsen, Lollands Bank.
Forretningsdirektør Morten Vinge Olsen, Lollands Bank.
Foto: Jan Knudsen/Arkiv

Erhverv

Snart koster det penge at have penge stående i Lollands Bank

Lollands Bank indfører negativ indlånsrente for privatkunder.
15. september 2020 kl. 11:50 Af Jesper Bøgh

Annonce

Med virkning fra torsdag 15. oktober 2020 ændrer Lollands Bank indlånsrentesatsen for alle privatkunder til -0,60 procent p.a., kvartalsvis tilskrevet.

- Vi er en af de sidste pengeinstitutter, der tager dette skridt. Vi har indtil nu friholdt vores privatkunder for negative renter på indlån, selvom banken har betalt for at sætte pengene i Nationalbanken, lyder det fra Morten Vinge Olsen, forretningsdirektør i Lollands Bank, der forklarer videre.

- Der ikke er udsigt til, at renterne stiger betydeligt i den nærmeste fremtid, og derfor har vi nu af forretnings- og markedsmæssige årsager valgt at indføre negativ rente på indlån for private, siger han og uddyber.

- Hele situationen vedrørende renter er de senere år blevet vendt på hovedet, hvor man få penge for at låne penge, mens det koster penge at spare op. Der er ikke meget, der tyder på, at det ændrer sig foreløbig, siger han.

I forbindelse med renteændringen lancerer banken en ny konto LB Plus.

- Den nye konto er fritaget for negativ rente for de første 250.000 kroner, som står på kontoen. Kontoen kan oprettes af alle, som har deres NemKonto i Lollands Bank. Der kan oprettes én LB Plus konto pr. person, fortæller Morten Vinge Olsen.


Første 250.000 fritaget

Det betyder, at alle andre konti, Lollands Banks kunder måtte have indestående midler på, vil få tilskrevet de negative renter.

- Vi har gjort det sådan for at gøre det overskueligt og enkelt at have opsparingen samlet på én konto, hvor man er fritaget for negativ rente for de første 250.000 kroner, siger Morten Vinge Olsen.

Han peger desuden på, at det for kunder med mere end 250.000 kroner stående på en konto i Lollands Bank vil være værd at overveje at placere midlerne på anden vis.

Indlånsrentesatsen på pensionsopsparingskonti og børneopsparinger forbliver uændret.
Desuden vil renten på en Jackpotkonto blive ændret til 0,00 procent op til og med 25.000 kroner, mens der for indlån over 25.000 kroner ligeledes indføres en negativ rente på -0,60 procent.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce