cookie-og-privatlivspolitik
Energiproducenter, der arbejder med solenergi, er gået sammen i ny brancheorganisation. (Arkivfoto)
Energiproducenter, der arbejder med solenergi, er gået sammen i ny brancheorganisation. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Erhverv

Solcelleselskaber går sammen i ny brancheorganisation

Ny organisation vil kæmpe for at udbrede solenergi i Danmark.
14. juni 2021 kl. 21:51 Af Ritzau

En række danske udviklere inden for solenergi er gået sammen i en ny brancheorganisation ved navn Dansk Solkraft, meddeler de i en pressemeddelelse.

Formålet er at styrke Danmarks position som et foregangsland indenfor grøn energi og at give den grønne omstilling et ekstra skub, skriver den nystiftede brancheorganisation.

Organisationen kalder det selv "en solstrålehistorie"

- Danmark får nu en fælles stemme på den grønne omstilling, der vil styrke kendskabet til solenergiens muligheder i Danmark, siger Thomas Aarestrup Jepsen, der er ny direktør i Dansk Solkraft, ifølge pressemeddelelsen.

Ifølge Jyllands-Posten Erhverv kæmper producenter, der arbejder med solenergi med ventetider på flere år, når de forsøger at få nye solparker tilsluttet elnettet.

Annonce

Det har fået flere projekter lagt i graven, som ellers ville kunne forsyne 800.000 danskere med grøn strøm, skriver mediet.

Derfor har det været vigtigt for Dansk Solkraft at stifte en organisation, hvor deres interesser står klart.

Dansk Solkraft er på vej med en analyse, der peger på, at cirka en fjerdedel af danskernes samlede elforbrug i 2030 kan komme fra solenergien. Det kræver dog, at man omlægger 0,5 procent af den samlede landbrugsjord til solmarker.

Det et er ikke den optimale løsning, mener Brian Vad Mathiesen, der er professor i energisystemer ved Aalborg Universitet.

- Det er langt bedre at placere solcellerne på industritage, hvor der er rigelig med plads, og hvor man er tættere på forbruget i byerne, siger Brian Vad Mathiesen til Jyllands-Posten Erhverv.

Annonce

Anders Dolmer, der er formand for Dansk Solkraft, mener, at solenergi skal udbygges på industritage, marker og lignende, fordi sol passer glimrende med vindmøller ifølge ham.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE