cookie-og-privatlivspolitik
Især storskærmsarrangementerne på torvet i Nykøbing under Em i fodbold trak mange mennesker til.

2

Billeder

Især storskærmsarrangementerne på torvet i Nykøbing under Em i fodbold trak mange mennesker til.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Erhverv

Sommer giver afsæt til lys fremtid

Efter en sommer med masser af turister og god lokal opbakning til detailhandelen og restauranterne i Nykøbing er optimismen i høj grad tilbage.
09. september 2021 kl. 08:10 Af Jesper Bøgh

Det har været en sommer med mange mennesker i gaderne i Nykøbing.

Sådan beskriver erhvervs- og citychef André Andersen, Vores Nykøbing, helt overordnet sommeren 2021.

- Det har hele sommeren summet med mennesker i byen, og de foreløbige indekstal fra butikkerne ligger generelt på cirka 110 for de sidste tre måneder, lyder det fra André Andersen.

Det vil sige, at omsætningen for sommeren 2021 ligger cirka 10 procent over samme periode 2020, der også tidligere er blevet beskrevet som en omsætningsmæssig god sommer.

- Det er meget flot og positivt. I den sammenhæng er det vigtigt at nævne, at der er mange lokale kunder, der støtter både detailhandelen og byens spisesteder og caféer. Det vidner om en fed opbakning, og det betyder, at vi har meget få tomme butikker i byen, slår André Andersen fast.

Annonce

Han betoner også den indsats, der er blevet gjort for at skabe aktiviteter i byen.

- Guldborgsund Kommune har i den forbindelse bidraget væsentligt til, at vi under coronakrisen har kunne skabe en attraktiv handelsby både sidste sommer og sommeren i år, fortæller han.

André Andersen glæder sig over, at det har været muligt at sørge for aktiviteter i større eller mindre grad - næsten - hver dag siden 6. juni indtil ultimo august.

- Så det kræver noget økonomi og benarbejde at opnå de flotte indekstal, tilføjer André Andersen.

Blandt aktiviteterne, der står klarest i erindringen hos erhvervs- og citychefen, er sommerens storskærmsarrangementer i forbindelse med Danmarks kampe under EM-slutrunden i fodbold.

Annonce

- Det var helt klart til de arrangementer, hvor vi kunne samle flest mennesker i en situation, hvor vi også skulle overholde de coronarestriktioner, der var på det tidspunkt, lyder det fra André Andersen.

Den store lokale opbakning er også hen over sommeren blevet suppleret med mange turister i Nykøbing.

- I lighed med sommeren 2020, så har vi haft mange danske turister på besøg i byen. Samtidig kan vi også mærket, at der er mange, der har købt sommerhuse. Det kan vi faktisk også mærke i perioder ud over sommerperioden, fortæller André Andersen, der samtidig vurderer, at coronakrisen har medvirket til, at mange udefra har arbejdet i sommerhusene og derved også har skabt øget handel i detailhandelen i Nykøbing.

Han tilføjer, at turistsæsonen generelt de seneste par år er trukket ud.

- Vi kan aflæse direkte på indekstallene, at turistsæsonen fortsætter ind i efteråret. Det kunne vi sidste år, og det forventer jeg også at kunne i år, siger Andre Andersen.

Annonce

Han peger også på, at der generelt er ros omkring etableringen af det nye torv.

- Jeg hører ofte, at folk mener, at det er et flot torv, vi nu har sammenholdt med, at det overrasker turisterne, at byen rent faktisk har mange butikker. Folk er meget begejstret for byen, fortæller André Andersen og tilføjer:

- Jeg tror, at det er medvirkende til, at flere køber sommerhuse og i det hele taget en øget bosætning, siger han.

André Andersen påpeger også, at restauranter og caféer i byen ligeledes har haft en god sommer.

- De har også været gode til at lave udeservering og har gjort noget ekstra i forbindelse med de arrangementer, der har været, siger han.

Annonce

Eneste malurt i bægeret, som André Andersen nævner, er Fru P's musikverden, som hen over sommeren har arrangeret 10 koncerter.

- Der har desværre ikke været den nødvendige opbakning til de 10 koncerter med fantastisk gode navne. Det er virkeligt ærgerligt, konstaterer André Andersen.

Men helt generelt, vurderer André Andersen, at Nykøbing er på vej i den rigtige retning.

- Med hensyn til fremtiden er jeg fortrøstningsfuld. Jeg føler, at vi har lokal opbakning til det, vi gør. Indtil videre også politisk. Det, håber jeg, naturligvis også vil være tilfældet, når det nye byråd træder sammen i 2022, siger André Andersen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

Annonce

ANNONCE