cookie-og-privatlivspolitik
Der er udsigt til flere overnattende turister på Lolland-Falster denne sommer.

2

Billeder

Der er udsigt til flere overnattende turister på Lolland-Falster denne sommer.
Foto: Flemming Keith Karlsen/Arkiv

Erhverv

Sommerrekord i udsigt

Der er potentiale for, at Lolland-Falster tiltrækker flere turister de kommende måneder end de foregående år, lyder det fra destinationschef.
09. juni 2021 kl. 07:59 Af Jesper Bøgh

FAKTA
Antal overnatninger på Lolland-Falster:

2019 2020 difference i procent
Juni 194.309 155.297 -39.012 -20
Juli 438.493 468.453 29.960 7
August 280.629 313.851 33.222 12
September 119.838 154.014 34.176 29
 
Total 1.003.269 1.091.615 58.346 6
 
Kilde: Visit Lolland-Falster

Coronakrisen skabte i 2020 en meget atypisk sommerturisme i Danmark og ikke mindst på Lolland-Falster.

Mens de udenlandske turister i stor stil blev hjemme, så gjorde danskerne det samme, og mange valfartede til Lolland-Falster især i juli og august.

Normalt fylder tyske turister godt op i det lokale ferielandskab i netop august, men netop de tyske gæster sørgede for, at højsæsonen nærmest strakte sig helt frem til efterårsferiens uge 42.

Hvis man sammenligner månederne juni, juli, august og september i 2020 med de samme måneder året før, der i øvrigt var et rekordår målt på antallet af overnatninger, så overnattede der seks procent flere turister på Lolland-Falster sidste år i forhold til 2019.

Det viser tal fra Visit Lolland-Falster.

Annonce

Stort potentiale

Ifølge destinationschef Brian Lindorf Hansen, Visit Lolland-Falster, er der potentiale for, at vi i de samme fire måneder i år vil kunne have endnu flere overnattende gæster på Lolland-Falster.

- Danskerne har i høj grad efterspurgt Lolland-Falster. Det gjorde de sidste år. Det er fortsat hen over vinteren og foråret, og bookningerne til sommeren har danskerne også sikret, fortæller Brian Lindorf Hansen og tilføjer, at han ikke kan se tendenser til, at danske turister i stor stil er i gang med at planlægge sommerferie i udlandet i stedet.

- Vi har undersøgt sagen hos udlejningsbureauerne, og de melder om fortsat udsigt til mange danskere i feriehusene. Samtidig er der kun stor grund til at glæde sig over, at tyskerne udover dem fra Slesvig-Holsten fra 5. juni kan komme til Danmark, siger han med henvisning til, at alle tyske turister ikke længere skal i karantæne ved indrejse i Danmark.


August er afgørende

Det kan få stor betydning for hele turistsæsonen på Lolland-Falster.

- Specielt august er i den forbindelse afgørende. Der er danskerne på arbejde, mens mange tyskere holder sommerferie i den måned. Tyskerne fylder i august 90 procent af turismebilledet, fortæller Brian Lindorf Hansen.

Annonce

- Vi får en væsentlig bedre sæson end sidste år, fordi vi får mange tyskere i august end sidste år, slår han fast.

Brian Lindorf Hansen nævner også Lalandia, som en væsentlig spiller, når det gælder antallet af overnatninger på Lolland-Falster.

- Sidste år åbnede Lalandia 8. juni. I år startede de op 21. maj, så de er lidt forud i både planlægning sammenholdt med kundernes adfærd i forhold til at booke, siger han og peger dog på, at udsigten til turister fra andre lande ser lidt mere mørk ud.

- Selvom svenskerne fra de fire nærmeste regioner i Sverige har mulighed for at rejse til Danmark, så er vi udfordret ved, at svenskerne generelt ikke er meget for at komme ud af Sverige. Det samme gælder nordmændene. Dem kommer vi selvfølgelig til at mangle, konstaterer han.

Destinationschefen mener, at der er potentiale for, at antallet af overnatninger på Lolland-Falster i juni, juli, august og september i år kan overstige 1.091.615 overnatninger i samme periode sidste år.

Annonce

Tre faktorer

Han peger på overordnet tre faktorer, der gør sig gældende i den sammenhæng.

- Den vækst, vi har haft på danske turister, holder ved, overnatningskapaciteten er udvidet, og vi har udsigt til flere tyskere i august. De tre faktorer gør, at jeg forventer, at vi har udsigt til en rekordsommer på Lolland-Falster, lyder det optimistiske bud fra Brian Lindorf Hansen.

Netop overnatningskapaciteten har været et kardinalpunkt i den lokale turisme de senere år i forhold til at kunne udnytte det vækstpotentiale for overnatninger, der er identificeret især i højsæsonerne.

- Kapaciteten er øget forskellige steder samlet ser med 700-800 sengepladser. Eksempelvis har Knuthenborg Safaripark øget antallet af telte fra 35 til 69. Nakskov Fjord Camping har 100 nye enheder med et gennemsnit på cirka tre sengepladser, og så åbner Hotel Nørrevang forventeligt senere på sommeren. Så kan vi vækste med det antal sengepladser de kommende år, så ser det fornuftigt ud, vurderer han.


Udsolgt mange steder

Denne sommers bookninger illustrerer meget godt, at overnatningskapaciteten i højsæsonsugerne er så godt som fyldt.

Annonce

- I feriehussegmentet skal man være meget heldig, hvis man på nuværende tidspunkt lykkes med at booke en uges ferie i juli måned. Her betragtes det som udsolgt. Det samme gælder feriehytterne på campingpladserne. Det ser dog lidt nemmere ud på telt- og campingvognspladser. Men billedet er, at man også her skal booke for at være sikker på en plads, lyder det fra Brian Lindorf Hansen.

RETTELSE: Artiklen baserer sig blandt andet på overnatningstal fra Visit Lolland-Falster, hvor vi på Folketidende ved en fejl bragte et tal for det samlede totale antal overnatninger på Lolland-Falster på 1.003.269 for månederne juni, juni, august og september 2019. Det totale antal af overnatninger på Lolland-Falster var 1.033.269.
Redaktionen beklager fejlen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE