cookie-og-privatlivspolitik
Rammen til portalen blev færdig i slutningen af december og ses nu tydeligt ude i vandet. Billedet her er fra fra 23. december.
Rammen til portalen blev færdig i slutningen af december og ses nu tydeligt ude i vandet. Billedet her er fra fra 23. december.
Foto: Femern A/S

Erhverv

Spunsvægge skal etableres i Femern-tunnelportal

Ramme til tunnelportal færdig. M.J. Eriksson A/S har opgaven med at etablere spunsvægge.
22. januar 2021 kl. 09:37 Af Jesper Bøgh

Annonce

Rammen til tunnelportalen blev færdig kort før årsskiftet, og nu går konsortiet FBC igang med næste etape i etableringen af tunnelportalen til den kommende Femern Bælt-forbindelse.

Ifølge bygherren Femern A/S er der til det forberedende arbejde brugt 600.000 kubikmeter sand, som er blevet ført ind med via store rørledninger fra det store udgravningsskib "Utrecht".

Sandet er suget op i Tyskland ved Kühlungsborn og sejlet til arbejdet ud for kysten.

Gennem cirka to kilometer rørledninger er sandet derpå sprøjtet fra "Utrecht" og ud bag digerne ved portalen.

I dag mandag går FBC så i gang med næste etape i etableringen af tunnelportalen, der handler om at forberede arbejdet med nedkørslen til tunnelen.

Annonce

Det kræver, at der skal opføres såkaldte spunsvægge, så anlægsarbejdet kan udføres uden, der trænger vand ind. Spunsvæggene består af jernplader, der vibreres eller rammes ned i jorden.

Arbejdet vil kunne høres i området, men vil ifølge Femern A/S ligge under grænseværdien for støj, som er fastsat af myndighederne.

I efteråret 2018 brugte Femern A/S samme teknik langs diget og Strandholm Sø.

Det bliver den danske underentreprenør M.J. Eriksson A/S, der skal udføre arbejdet med spunsvæggene, der skal sikre en tør byggegrube ude i vandet, så man kan begynde at etablere arbejdsramperne til den fremtidige tunnel.

- Indtil videre har vi foretaget en del forberedende arbejde, hvor vi har opstillet vores kraner. Vi er også begyndt at køre noget af spunsen til. I dag starter vi arbejdet på diget op, så vi kan indramme det område i portalen, der skal tørlægges, fortæller projektleder for funderingsafdelingen, Frederik Ramskov Jensen, M.J. Eriksson A/S.

Annonce

Opgaven omfatter også spunsarbejde ved arbejdshavnens kajanlæg, som M.J. Eriksson A/S skal udføre senere på året.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: CHRISTIAN NYBORG MORTENSEN

Lokale borgere frarøves… 06. marts 2021 kl. 19.12

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

Annonce

ANNONCE