cookie-og-privatlivspolitik
Ejendomsmægler Lasse Øster Dalsgaard, Ejendomsmæglerfirmaet John Ole Hansen, mærker tydeligt stigende antal hushandler.
Ejendomsmægler Lasse Øster Dalsgaard, Ejendomsmæglerfirmaet John Ole Hansen, mærker tydeligt stigende antal hushandler.
Foto: Anders Knudsen/Arkiv

Erhverv

Stigning i antal hushandler på Lolland-Falster

Flere hushandler præger Lolland-Falster, viser tal fra Boligsiden for tredje kvartal.
23. oktober 2020 kl. 06:24 Af Jesper Bøgh

Annonce

Det samlede salg af huse gør tredje kvartal i 2020 til det bedst sælgende i 10 år. Det viser nye handelstal fra Boligsiden.

Dermed er der også kommet endnu mere tryk på bolighandlerne i de seneste tre måneder sammenlignet med andet kvartal 2020, der ellers var det hidtil bedste.

I løbet af juli, august og september blev der på landsplan solgt hele 16.099 villaer og rækkehuse. Det er det højeste niveau på et kvartal.

- Det er en ret usædvanlig udvikling, som vi i øjeblikket er vidner til. Salget af villaer og rækkehuse ligger i tredje kvartal 20 procent højere end i samme periode sidste år, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Ligeledes er der sket en stigning i salget af villaer og rækkehuse i september, hvor der blev solgt 5.659 af slagsen. Det er kun overgået af juni måned i år.

- September er femte måned i træk, hvor der er solgt over 5.000 huse om måneden. Det er ganske enkelt enestående, og det vidner om, at der er gang i et boom i hussalget, siger Birgit Daetz og tilføjer.

- En vigtig pointe er også, at de mange hushandler ikke er koncentreret om de traditionelt populære markeder tættest på hovedstaden. Hushandlerne har med andre ord spredt sig til store dele af landet, siger hun.

Det gælder også de to kommuner på Lolland-Falster, hvor antallet af hushandler er steget med henholdsvis 15,2 procent i Guldborgsund Kommune og 11,2 procent i Lolland Kommune i tredje kvartal i år sammenlignet med samme periode sidste år.

I ejendomsmæglerfirmaet John Ole Hansen kan ejendomsmægler Lasse Øster Dalsgaard i høj grad bekræfte tendensen.

- Tredje kvartal i år har været det bedste kvartal nogensinde for os. Jeg kan ikke i mine 20 år i branchen erindre en lignende aktivitet. Det har været fuldstændig vanvittigt, lyder det fra Lasse Øster Dalsgaard.

- Vi er på nuværende tidspunkt tæt på at have solgt samme antal ejendomme som hele 2019, tilføjer han.

Lasse Øster Dalsgaard kan ikke pege på én årsag til den store efterspørgsel.

- Det er flere faktorer, der på samme tid gør det, siger han og lister op:

- Renten er ekstrem lav på lån. På indlån er der negativ rente, så det er mere attraktivt at sætte penge i mursten. Desuden kan vi ikke rejse, så i stedet for at bruge 50.000 kroner på at komme til Thailand, så har man til udbetalingen på sekundære boliger som fritidshus eller flexbolig. Oveni har flere også fået udbetalt indefrosne feriepenge, siger Lasse Øster Dalsgaard.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Traditioner ændres i år 29. november 2020 kl. 22.13

AF: LINDA SOMMER

Brint er fremtidens grønne energi 28. november 2020 kl. 11.04

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce