cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

Erhverv

Større udbud af AMU-kurser til Lolland-Falster

Den lokale erhvervsskole vil i fremtiden kunne tilbyde 75 procent flere efteruddannelser
13. september 2019 kl. 06:31 Af Jesper Bøgh

Annonce

Undervisningsministeriet har netop truffet beslutning om hvilke udbydere, der fremover må udbyde arbejdsmarkedsuddannelser (AMU), der er korte erhvervsrettede uddannelser, der er målrettet ufaglærte og faglærte.

Der er landet over blevet godkendt 699 udbud, hvilket er knapt 80 flere end hidtil, oplyser Undervisningsministeriet.

- Et velfungerende udbud af arbejdsmarkedsuddannelser er helt afgørende i en situation med mangel på kvalificeret arbejdskraft, lyder det fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) om beslutningen.

Lokalt betyder det for erhvervsskolen CELF, at der nu lokalt kan udbydes 75 procent flere efteruddannelser fra 1. oktober, hvor udbudsgodkendelserne træder i kraft.

- Der er bestemt grund til at fejre det her - ikke bare for os, men også i et større perspektiv. Erhvervslivet skriger på mere faglært arbejdskraft. Efteruddannelse er en, i mine øjne, overset måde at løse den udfordring på, siger Kim Normand, markedsdirektør på CELF.

Behovet for at udbyde arbejdskurser lokalt er ifølge markedsdirektøren stort og voksende.

- Byggeriet af Femernforbindelsen kommer uden tvivl til at øge behovet for efteruddannelse, så her bliver der brug for de kurser, vores faglærere på struktøruddannelsen kan stå i spidsen for. Med den travlhed, vi ser i alt fra el, over vvs til gastrofaget, er der generelt brug for let, fleksibel og lokal efteruddannelse, lyder det fra markedsdirektøren.

I installationsvirksomheden Enelco ser man frem til at sende medarbejdere på AMU-kurser.

- Hidtil har vi sendt medarbejdere på produktspecifikke kurser, som er væsentligt dyrere. Eller vi har afventet næste kursus, som kunne være i Frederikshavn eller Hadsten, forklarer ejer, Lars Sørensen.

Det nye udbud af kurser kommer ikke kun til gavne elektrikerne, vvs'erne og bygningsfagene - også på ledelsesgangene er der nye muligheder undervejs.

- Vi har hele tiden haft kompetence til at drive kurser indenfor ledelse og har gjort det, men det har hvilet på andre skolers nåde - hvorvidt de ville låne deres godkendelse til os eller ej. Derfor glæder vi os nu til at løse flere opgaver, siger Kim Normand.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

Annonce