cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Erhverv

Stor tilfredshed med årets roekampagne

Inden længe er det slut med sukkerproduktionen for denne sæson, og begge lokale fabriksdirektører er godt tilfredse.
15. januar 2020 kl. 14:54 Af Jakob Poulsen

Annonce

Årets roekampagne nærmer sig hastigt afslutningen. På sukkerfabrikken i Nakskov er man så langt fremme, at de sidste roer forventes at blive leveret til fabrikken i dag onsdag, og i morgen torsdag regner man med at kunne snitte de sidste roer, så selve sukkerproduktionen ventes at være slut ved udgangen af ugen.

På sukkerfabrikken i Nykøbing er man ikke helt så langt fremme. Her forventer fabriksdirektør Jesper Jeppesen, at man kan snitte de sidste roer på mandag, og han regner med, at man er færdige med at producere sukker dagen efter.

Han er meget tilfreds med forløbet af årets kampagne.
- Det er gået rigtigt godt. Vi har kørt med en høj, stabil fart det meste af tiden. Jeg er meget tilfreds både med kampagnen og med medarbejdernes indsats. Det eneste, jeg godt kunne have ønsket mig anderledes, var, at der var lidt mere sukker i roerne, siger Jesper Jeppesen.

Sukkerprocenten bliver, som tidligere omtalt her på folketidende.dk, den laveste i flere år og ender et stykke under 17 procent. Ifølge Jesper Jeppesen er det efterårets massive regnvejr, som er skyld i den lave sukkerprocent.

- Det har været et godt år på grund af farten i produktionen, men når der er mindre sukker i roerne, koster det mere at lave sukkeret, fordi der skal dampes mere vand ud af roerne, forklarer Jesper Jeppesen, som dog ikke forventer, at sukkeret vil blive dyrere for forbrugerne af den grund.

Hans fabriksdirektør-kollega på sukkerfabrikken i Nakskov, Allan Borreskov, er også godt tilfreds med forløbet af årets roekampagne.

- Vi har haft en fin kampagne. Det er kørt lidt hurtigere end forventet, og vi har ikke haft nogen større nedbrud, så jeg vil sige, at det har været et fornuftigt år, selvom vi også har været udfordret af den lave sukkerprocent, siger Allan Borreskov.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce