cookie-og-privatlivspolitik
Antallet er hushandler på Lolland-Falster steg betragteligt i 2020.
Antallet er hushandler på Lolland-Falster steg betragteligt i 2020.
Foto: Palle Peter Skov/Arkiv

Erhverv

Stort hop i LF-hushandler

Ejendomsmægler: - Det største problem, vi har på det lokale boligmarked netop nu, er, at der er for få huse til salg
12. januar 2021 kl. 10:46 Af Jesper Bøgh

Annonce

Hussalget på Lolland-Falster er gået strygende i 2020.

Nye tal fra Boligsiden afslører nemlig, at der alene i Lolland Kommune er gennemført 593 hushandler i 2020 mod 481 hushandler i 2019. Det svarer til 23,3 procent flere hushandler i 2020 i forhold til 2019.

I Guldborgsund Kommune er der gennemført 812 hushandler i 2020 mod 692 i 2019, hvilket svarer til en stigning på 17,3 procent.

- Udviklingen i antallet af hussalg i Guldborgsund og Lolland kommuner følger meget godt tendensen for hele landet. Der er solgt mange flere huse i 2020 end tidligere, og salget uden for de største byer har generelt været i opblomstring. Sådan er det også på Lolland og Falster, hvor køberne kan få meget mere hus for deres penge end på Sjælland, og hvor de kan få flexboligtilladelse og bruge huset som sommerhus, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, om udviklingen i 2020.

Ejendomsmægler Jørgen Danielsen, Home på Lolland-Falster, vurderer, at 2020 har været ubetinget det bedste år siden før finanskrisen.

- Da coronakrisen ramte i marts frygtede jeg, at vi igen kiggede ind i en krise, som lignede finanskrisen. Men det viste sig heldigvis at være en frygt, som jeg hurtigt kunne pakke væk, konstaterer Jørgen Danielsen, der godt kan nikke genkendende til de store stigninger i antallet af hushandler, som Boligsiden er ude med.

- Det største problem, vi har på det lokale boligmarked netop nu, er, at der er for få huse til salg. Vi har aldrig haft så få huse til salg, og det gælder i begge kommuner, siger han.

Netop den store efterspørgsel i forhold til det relative lille udbud får priserne til at stige.

- Vi har oplevet prisstigninger i 2020. Det er der ingen tvivl om, men der kan være stor forskel på land og by. Men en gennemsnitlig villa indenfor bygrænsen i de større byer på Lolland-Falster er måske steget i nærheden af 10 procent i 2020, siger Jørgen Danielsen, der dog kun tør se et halvt års tid frem, hvis han skal komme med et bud på fremtidens udvikling i huspriserne på Lolland-Falster.

- I disse usikre tider skal man være varsom med at forudsige udviklingen. Men jeg tror på, at vi i første halvår af i år fortsat vil se prisstigninger, siger han.

Netop store prisstigninger og stor efterspørgsel på boliger leder tankerne tilbage til før finanskrisen, hvor der skete en reel overophedning.

Men Jørgen Danielsen vurderer, at der er stor forskel på dengang og nu.

- Renten er historisk lav. Folk har penge mellem hænderne og har ikke mulighed for at bruge dem. Så jeg ikke en overophedning på Lolland-Falster foran os, siger han.

Læs også artiklen "Især sommerhuse hittede i 2020"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce