cookie-og-privatlivspolitik
Kim Rahbek er valgt som ny formand for Business LF.
Foto: Privatfoto

Erhverv

Sushi-chef ny formand for Business Lolland-Falster

Afløser for Christoffer Knuth i erhvervsfremmeorganisation er fundet.
06. december 2018 kl. 20:48 Af Hans Gandrup

Annonce

Kim Rahbek, kendt som medstifter af den succesrige restaurantkæde Stcks`N`Sushi, er ny formand for landsdelens erhvervsfremmeorganisation Business Lolland-Falster.

Kim Rahbek er født og opvokset i Karleby på Falster og har allerede i en årrække været medlem af det såkaldte ambassadørkorps under Business LF.

Nu skal han altså i langt højere grad aktivt tage del i bestræbelserne på at fremme erhvervsudviklingen i landsdelen.

Kim Rahbek afløser Christoffer Knuth, der tidligere på året trak sig tilbage på grund af travlhed med andre opgaver i forbindelse med Knuthenborg Safaripark.

Næstformand Martin Skibsted har i en periode været konstitueret som formand.

Kim Rahbek trådte tidligere i år tilbage som direktør i den sushi-kæde, han var med til at stifte i 1994 med første restaurant i Nansensgade i København.

I dag er der i alt 12 restauranter i Storkøbenhavn, syv i Storbritannien og én i Berlin. Virksomheden tæller cirka 1100 ansatte.

Kim Rahbek er stadig aktiv i sushi-kæden. Men der er altså også blevet tid og overskud til engagere sig andre steder, og han er klar til at give Lolland-Falster et erhvervsmæssigt puf fremad.

Den nye formand er privat bosiddende på Frederiksberg men er meget ofte her i landsdelen, hvor han har sommerhus i Sønder Alslev og ligeledes er engageret som hovedejer i Ellevang Landbrug i Særslev ved Horbelev.

-Vi står helt aktuelt med et rygstød og en blåstempling af arbejdet i Business Lolland-Falster fra de to kommuner i form af en ny fireårig samarbejdsaftale. Det viser en fælles vilje og en både moralsk og økonomisk opbakning fra hele Lolland-Falster til den måde, Business Lolland-Falster arbejder med erhvervsfremme på. Det er et rigtig godt sted at arbejde sig videre fra. Og det er vigtigt, at man står sammen, når man vil videre. siger Kim Rahbek.

- Det er jo først og fremmest medlemmerne, som skal kunne se sig selv i de initiativer, Business Lolland-Falster sætter i søen, og det er vigtigt, at vi fortsat sørger for at fordele ressourcerne ligeligt mellem både store og små, unge og gamle virksomheder, mener han.

- Vi skal hjælpe og støtte hinanden på tværs af brancher, sådan at industrien hjælper landbruget og handel hjælper turisme, og omvendt, siger han.

Her hentyder han til de fire brancheområder, som Business Lolland-Falster primært arbejder indenfor, og hvor den nye formand ser yderligere muligheder for tværgående samarbejde.

Også den landspolitiske dagsorden skal påvirkes.

Det handler om alt fra infrastruktur og uddannelse til internationalisering og rekruttering af arbejdskraft.

Kim Rahbek mener, at Lolland-Falster har masser at byde på og mange erhvervsmæssige succeshistorier.

Og så har han også med baggrund i sin opvækst på Falster i 1970'erne en lidt anderledes og "blødere" dagsorden - selv om han erkender, at fortiden ses i et måske urealistisk lyserødt skær.

- Men der var altså en anden nærhed. Vi kan ikke ændre på kommunalreformer og megatrends i samfundet. Men vi kan da godt bringe nærhed tilbage på dagsordenen i erhvervslivet og dagligdagen, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. bjørnebrønden 24. maj 2019 kl. 08.57

AF: LEIF A. JENSEN

Byrådet lader… 23. maj 2019 kl. 19.03

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

Annonce