cookie-og-privatlivspolitik
Allan Aaskov, bankdirektør Lollands Bank.
Allan Aaskov, bankdirektør Lollands Bank.
Foto: Jan Knudsen

Erhverv

Tilfredshed med øget basisindtjening

Lollands Bank nedskriver forventninger til resultat for 2020
29. maj 2020 kl. 06:00 Af Jesper Bøgh

Annonce

Lollands Bank har onsdag udsendt bankens periodemeddelelse for første kvartal 2020.

Banken skriver i en pressemeddelelse, at bankens ledelse er godt tilfreds med en øget basisindtjening.

Sammenholdt med samme periode forrige år er basisindtjeningen således øget med 2,5 millioner kroner.

Årsagen til den øgede basisindtjening er en stor aktivitet på bolig- og realkreditområdet kombineret med fornuftig efterspørgsel efter bankens øvrige produktsortiment.


Corona sætter præg

COVID-19 pandemien har dog også sat sit tydelige præg på første kvartal af dette år i Lollands Bank.

Hvor banken i første kvartal af 2019 opnåede positiv kursregulering på samlet set 9,9 millioner kroner, må banken i år se en samlet negativ kursregulering på 11,4 millioner kroner ved udgangen af første kvartal 2020.

Banken har i lighed med de øvrige danske pengeinstitutter foretaget et skøn over de nedskrivninger og hensættelser, som banken forventer at imødese, afledt af den usikkerhed som COVID-19 pandemien har skabt.

Dette skøn udgør fire millioner kroner ved udgangen af første kvartal 2020.

- Men det er bankens forventning, at der kan opstå et yderligere behov for nedskrivninger i de kommende kvartaler, siger direktør Allan Aaskov.

- Indtil nu har vores kunder klaret den opståede økonomiske situation uden de store tab. Usikkerheden omkring varigheden af pandemien og dermed omfanget af en økonomisk krise er uvis. Det er på den baggrund, at banken foretager en nedjustering af resultatet før skat fra tidligere 54 til 59 millioner kroner til nu at resultatet før skat vil ligge i niveauet 30-40 millioner kroner, siger han.

Bankens basisindtjening fastholdes på det tidligere udmeldte niveau 54 til 59 millioner kroner.


5,5 millioner kroner

Lollands Bank opnår i første kvartal 2020 et resultat før skat på 5,5 millioner kroner og efter skat 4 millioner kroner.

Resultatet ligger markant under første kvartal forrige år, hvor banken opnåede et resultat før skat på 20,3 millioner kroner.

Det er primært kursreguleringer af værdipapirer, som er årsagen til det faldende resultat, skriver banken i pressemeddelelsen.

Bankens udlån er øget med 16,5 millioner kroner gennem det seneste år til nu 1,829 milliarder kroner og indlån inklusive puljeindlån med 280,3 millioner kroner til nu 3,250 milliarder kroner.

I øvrigt har kunderne taget godt imod den midlertidige nedlukning af filialerne og har sammen med bankens personale fundet alternative måder at klare bankforretninger på uden fysisk kontakt.

Trods usikkerheden vurderer bankens ledelse, at de nedskrivninger, som regnskabet udtrykker ved udgangen af første kvartal af dette år, er tilstrækkelige til at afdække den nuværende kreditrisiko.

- Vi ser os stadig som en vigtig medspiller i vores område, og vi ser hver dag, at vores erhvervskunder tilpasser deres forretningsmodel til den nye hverdag, som COVID-19 pandemien har påført det danske samfund. Dette er en stor styrke i vores lokalområde, lyder det fra bankdirektør Allan Aaskov.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce