cookie-og-privatlivspolitik
Danske Regioner, Kommunernes Landsforening og Dansk Sygeplejeråd er gået i Forligsinstitutionen, efter at sygeplejerskerne stemte nej til deres overenskomst. Endnu et møde sluttede ufrugtbart onsdag. (Arkivfoto)
Danske Regioner, Kommunernes Landsforening og Dansk Sygeplejeråd er gået i Forligsinstitutionen, efter at sygeplejerskerne stemte nej til deres overenskomst. Endnu et møde sluttede ufrugtbart onsdag. (Arkivfoto)
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Erhverv

To dages forhandlinger ender i tænkepause i sygepleje-tvist

Efter to dages forhandlinger går sygeplejerskerne og arbejdsgivere fra hinanden uden en aftale i hus.
12. maj 2021 kl. 20:46 Af Ritzau

En mulig strejke blandt sygeplejersker er endnu ikke blevet afblæst, efter at Dansk Sygeplejeråd og arbejdsgiverne i Danske Regioner og Kommunernes Landsforening igen er gået fra forhandlingsbordet uden en aftale.

Efter 18 timers forhandlinger tirsdag og onsdag har parterne endnu ikke fundet fodslag.

Forhandlingerne bliver genoptaget mandag.

Formand for DSR Grete Christensen vil ikke ud med forhandlingernes præcise indhold, men understreger, at det er svære forhandlinger.

- Jeg vil sige, at vi har fortsat de drøftelser, vi har været i gang med tidligere, og nu er vi blevet sendt hjem igen her til aften med ønsket om, at vi tænker videre hen over weekenden og genoptager forhandlingerne mandag, siger hun.

Annonce

En strejke kan 21. maj bryde ud blandt landets sygeplejersker, der har stemt nej til en ny overenskomst.

Der er dermed onsdag kun ni dage, til at en strejke kan gå i gang. Grete Christensen mener, at det af og til er et sådant tidspres, der kan få en aftale over målstregen.

- Vi forsøger at finde landingsbaner på det her, og vi må jo udnytte den tid, der er, og det er det, som vi forsøger, siger hun.

Omkring 5350 sygeplejersker er udvalgt til strejke, hvis arbejdsgiverne og sygeplejerskerne ikke når til enighed i Forligsinstitutionen.

Strejken kan dog blive udsat to gange med to uger, da der er blevet taget højde for, at der kan blive brug for flere møder.

Annonce

Forhandlingerne i Forligsinstitutionen blev indledt fredag, efter at et snævert flertal i DSR stemte nej til den nyeste overenskomst. Herefter blev strejken varslet.

Overenskomsten inkluderede blandt andet lønstigninger på lige over fem procent over tre år.

Sygeplejerskerne ønsker en større lønstigning.

Det kan dog blive svært at opnå i Forligsinstitutionen, påpegede Nana Wesley Hansen, som forsker i overenskomster i den offentlige sektor ved Københavns Universitet, inden fredagens forhandlinger.

- Man risikerer, at organisationer fremadrettet måske finder på at spekulere i at undlade at indgå forlig, hvis de tror, at de kan opnå noget bedre i Forligsinstitutionen, sagde hun.

Annonce
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE