cookie-og-privatlivspolitik
Selskabet bag Tøjeksperten-kæden er reddet, men lukningen af butikken i Nakskov står ved magt.
Foto: Jan Knudsen, arkivfoto

Erhverv

Tøjeksperten-kæde reddet, men ...

Lukningen af butikken i Nakskov står dog ved magt, og et ophørsudsalg er sat i gang.
02. juni 2020 kl. 12:05 Af Jakob Poulsen

Annonce

Selskabet bag herretøjskæden Tøjeksperten, PWT Group, har længe kæmpet med økonomiske problemer - hvilket blandt andet førte til, at det i fredags blev besluttet at lukke en række butikker rundt om i landet, herunder butikken i Søndergade i Nakskov.

Tirsdag formiddag var der så lidt positivt nyt om PWT Group og dermed også Tøjeksperten. På et såkaldt kreditormøde blev en plan for en rekonstruktion af selskabet nemlig vedtaget med stor opbakning, lyder det i en pressemeddelelse fra PWT Group.

Det får dog ikke betydning for de butikker, som allerede har fået at vide, at de skal lukke. Lukningen af disse butikker er nemlig et led i rekonstruktionen, fortæller Brian Børsting, Director Marketing & E-commerce hos PWT Group, til folketidende.dk.

Tøjekspertens butik i Nakskov oplyser da også i et opslag tirsdag formiddag på Facebook under overskriften "Alt skal væk", at butikkens ophørsudsalg nu er startet.

I forhold til resten af selskabet betyder tirsdagens vedtagne redningsplan blandt andet, at selskabets kreditorer accepterer foreløbig at modtage en dividende på 20 procent af deres tilgodehavender og har mulighed for at modtage op til i alt 30 procent.

Den fremtidige ejerstruktur for PWT Group A/S vil bestå af Ole Koch Hansen og medlemmer af den øvrige ledelsesgruppe i PWT Management
som hovedejer samt med en gruppe eksterne investorer, der udgøres af tidligere obligationsejere i PWT Holding A/S.

Ejerne indskyder som en del af rekonstruktionen 20 millioner kroner i ny kapital, ligesom selskabets bank med rekonstruktionens vedtagelse har stillet ny finansiering til rådighed med 125 millioner kroner, fremgår det af pressemeddelelsen fra PWT Group.

Samtidig siger man farvel til det hidtidige ejerselskab, PWT Holding A/S, der afvikles som led i rekonstruktionen, og i den forbindelse udtræder Polaris Private Equity af ejerkredsen, oplyses det.

Tøjeksperten har udover butikken i Nakskov lokalt også butikker i Nykøbing, Sakskøbing og Maribo. De tre sidstnævnte fortsætter alle.
Det fremgår ikke præcis, hvornår butikken i Nakskov endegyldigt lukker, men ophørsudsalget gælder, så længe lager haves, fremgår det af butikkens facebookside.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce