Annonce
Erhverv

Tror på en øget varig bosætning

Ejendomsinvestorer har i høj grad rettet søgelyset mod Lolland-Falster, vurderer direktør Torben Christoffersen, Syddan A/S i Maribo. Foto: Anders Knudsen

Interessen for at investere i udlejningsejendomme er steget markant på Lolland-Falster.

Ejendomsinvestorer har i høj grad rettet søgelyset mod Lolland-Falster.

Især efter, at transportminister Benny Engelbrecht (S) for snart et år siden - 24. april 2020 - annoncerede den endelige beslutning om, at spaden til Femern Bælt-forbindelsen sættes i jorden 1. januar 2021.

Det vurderer direktør Torben Christoffersen, Syddan A/S i Maribo, der administrerer bolig- og erhvervslejemål samt sælger erhvervsejendomme.

- Der er rigtigt mange investorer, der vil skabe boliger til dem, der skal arbejde på Femern Bælt-projektet, konstaterer Torben Christoffersen, der i høj grad kan mærke den stigende investorinteresse.

- Vi mangler egnede boliger på Lolland-Falster, og investorinteressen retter sig mod både eksisterende og nye ejendomme. Der er generelt en meget stor investeringslyst, fortæller han.

Torben Christoffersen vurderer, at det netop er det igangsatte byggeri af Femern Bælt-forbindelsen, der er katalysator for den store investorinteresse.

- Det fortæller mig, at investorerne i høj grad tror på en øget bosætning på Lolland-Falster i hele byggeperioden, siger han og understreger:

- Det fortæller også, at investorerne tror på en varig bosætning. Altså at de familier, der bosætter sig på Lolland-Falster i byggeperioden, vil blive boende, når Femern Bælt-forbindelsen bliver taget i brug, siger Torben Christoffersen.

Derfor forudser han, at der de kommende år vil blive investeret massivt.

- Der bliver handlet investeringsejendomme og projekteret byggeprojekter af ejendomme på Lolland-Falster, vi ikke har set før. Det gælder i alle de større byer på Lolland-Falster, vurderer han.

Der tales om, at den kommende tunnelelementfabrik, der i udgangspunktet kun skal eksistere så længe, der skal produceres tunnelelementer til Femern Bælt-tunnelen, med fordel vil kunne bygges til at være af mere varig karakter, så fabrikken også vil kunne producere elementer til andre store infrastrukturprojekter som eksempelvis en eventuel Kattegatforbindelse.

- Hvis det bliver til virkelighed, så vil der komme endnu mere fart på investeringslysten. Det vil nemlig sikre ekstra videnstunge arbejdspladser i mange år frem til yderligere gavn for bosætningen på Lolland-Falster, siger han og slår endnu en gang fast.

- Det betyder meget, at der er udsigt til 3.000-4.000 nye medarbejdere på vej til Sydlolland de kommende år. Det kan investorerne se store muligheder i, og derfor er der kæmpe interesser i at udvikle permanente boliger, siger Torben Christoffersen og peger på flere afledte mulige effekter.

- Spørgsmålet er, hvilke ringe i vandet det skaber. Men der er ingen tvivl om, at det kun gælder i positiv retning for landsdelen, slår Torben Christoffersen fast.

Når det handler om virksomheder, der vil agere underleverandører til konsortierne Fehmarn Belt Contractors, FBC, og Femern Link Contractors, FLC, så samler interessen sig om selv byggepladsen ved Rødbyhavn.

- Aktørerne vil være placeret så tæt på byggepladsen som muligt. Det er det billede, vi ser lige nu. Til gengæld er interessen for det også stor, fortæller Torben Christoffersen.

- Men det er først, når den faste forbindelse til Tyskland åbner, at vi kan se tilbage og vurdere, hvor dygtige vi var på Lolland-Falster. Men det tegner foreløbig rigtigt godt, konstaterer han.

Torben Christoffersen vurderer, at investorerne i høj grad tror på en øget varig bosætning på Lolland-Falster. Foto: Anders Knudsen
Torben Christoffersen vurderer, at investorerne i høj grad tror på en øget varig bosætning på Lolland-Falster. Foto: Anders Knudsen
  • Ejendomsinvestorer har i høj grad rettet søgelyset mod Lolland-Falster, vurderer direktør Torben Christoffersen, Syddan A/S i Maribo. Foto: Anders Knudsen
  • Torben Christoffersen vurderer, at investorerne i høj grad tror på en øget varig bosætning på Lolland-Falster. Foto: Anders Knudsen
  • Torben Christoffersen vurderer, at investorerne i høj grad tror på en øget varig bosætning på Lolland-Falster. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Annonce
Annonce
112

Truet af ekskæreste: "Jeg vil slå dig ihjel"

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

Guldborgsund

Dronningen om sin gåtur på Falster: - Det var lidt usædvanligt

Udland

Tv-tårn brækker over i ukrainsk storby efter muligt angreb

Guldborgsund

Her sker det: Dronningen indvier vandrerute på Falster

Annonce
Annonce
Lolland

Babydrabssagen: Nu er det op til nævningerne og dommerne

Sport

Medaljeslugende dansk kajakroer fra Maribo udtaget til OL

Indland

Savnet 18-årig kvinde fra Vestjylland er fundet i live

Guldborgsund

Begejstret Mary: Fin rute og dejlig skov

Guldborgsund

Se videoen: Den stjal rampelyset fra Mary på stor royal dag

Vejret

Se video: Sneen er faldet på Lolland-Falster

Guldborgsund

- Dronning Mary kan godt glæde sig