cookie-og-privatlivspolitik
Morten Grangaard (til venstre) og Lars Pedersen, Marielyst EL, ser Femern Bælt-byggeriet som en anledning til at opgradere virksomheden ikke mindst med henblik på tiden efter det store byggeri.

2

Billeder

Morten Grangaard (til venstre) og Lars Pedersen, Marielyst EL, ser Femern Bælt-byggeriet som en anledning til at opgradere virksomheden ikke mindst med henblik på tiden efter det store byggeri.
Foto: Patrick Kirkby

Erhverv

Tunnelbyggeri viser virksomheder vej

Femern Bælt-projekt har været direkte anledning til opgradering af Marielyst El.
07. juni 2021 kl. 06:00 Af Jesper Bøgh

- Det er vigtigt, at vi udvikler os, hvis vi også vil være her om ti år.

Sådan lyder det fra Morten Grangaard, el-installatør og medejer af Marielyst EL på Marielyst.

Og netop derfor er han og forretningspartneren Lars Pedersen i færd med at opgradere deres virksomhed på en række områder. Femern Bælt-byggeriet har været den direkte anledning, men det er langt fra hele årsagen.

- Femern Bælt-projektet har blandt andet gjort det tydeligt, hvor meget det betyder, at man som virksomhed er tydelig omkring det sociale ansvar, for eksempel efteruddannelse af ansatte, at man prioriterer at tage lærlinge ind, og at man giver udsatte borgere mulighed for at prøve kræfter med arbejdsmarkedet, fortæller Morten Grangaard, der tilføjer:

- Det har jo bare været en del af virksomheden, som vi ikke nødvendigvis har talt så meget om, men det skal være meget mere synligt i vores tilbudsmateriale og øvrige kommunikation. For i dag kan den slags have stor betydning, når en bygherre eller entreprenør skal vælge sin leverandør eller underleverandør, siger Morten Grangaard.

Annonce

Lidt simpelt formuleret skal en virksomhed være bedre til at prale med andet end blot det, virksomheden kan levere.

Et eksempel er kravet om i alt 500 praktikårsværk for de store anlægskontrakter på Femern Bælt-byggeriet.


Bedre stillet med lærlinge

En virksomhed, der har lærlinge blandt sine ansatte, er alt andet lige bedre stillet end en virksomhed, der ikke har lærlinge.

- Femern Bælt-projektet gør det meget klart, hvilke nye krav, virksomheder vil møde fremover, når de byder ind på større opgaver, lyder det fra Steffen Johnsen, der er forretningschef hos Business Lolland-Falster.

Ligesom Morten Grangaard ser han Femern Bælt-byggeriet som en god grund, men langt fra den eneste, til at lokale virksomheder skærper profilen og bliver skarpere på, hvordan de større opgaver skal vindes.

Annonce

- Tunnelbyggeriet giver mange lokale opgaver og job de kommende otte-ni år, men det er vigtigt, at lokale virksomheder også bliver bedre til at vinde opgaver, som ligger uden for kommune- og landegrænserne. For når Femern Bælt-byggeriet slutter, så er det i høj grad dér opgaverne skal hentes, og der vil til den tid sandsynligvis også være større konkurrence om de opgaver, der bliver udbudt her på Lolland-Falster, siger Steffen Johnsen.

Et område, som virksomheder med Femern-drømme også skal have fokus på, er certificeringer.

Certificeringer er erhvervslivets duelighedstegn og gør det meget nemt for en entreprenør at overskue, hvorvidt en underleverandør kan levere en given ydelse på et stabilt og højt kvalitetsniveau.


Flere certificeringer

Hos Marielyst EL er de godt med, hvad angår certificeringer, fortæller mester og medejer Lars Pedersen.

For nylig kunne de supplere samlingen med certificeringer vedrørende installation af automatiske brandalarmanlæg (ABA) samt klimarigtige energiløsninger (VE-anlæg), og der er planer om en eller to yderligere certificeringer inden for en kort horisont.

Annonce

- Certificeringer er ikke kun relevante for vores lokale kunder og bygherrer som Femern A/S. De fortæller også noget om, at vi er en ambitiøs og professionel arbejdsplads. Den opgraderings-proces, vi går igennem lige nu, handler også om at vi skal kunne blive ved med at tiltrække dygtige medarbejdere og lærlinge. På samme måde er det også vores vurdering, at vores stærke fokus på at understøtte udviklingen i vores omkringliggende samfund med klimarigtige og bæredygtige løsninger ikke blot har værdi for vores kunder, men også for medarbejderne, siger Lars Pedersen.


Femern Change Zealand

Marielyst EL får hjælp til udviklingsprocessen igennem erhvervsforløbet Femern Change Zealand, der klæder lokale virksomheder på med viden og rådgivning, så de står bedre i konkurrencen om opgaverne på Femern Bælt-projektet.

Forløbet er støttet af Den Europæiske Fond for Regionaludvikling og tilbydes af Business Lolland-Falster i samarbejde med blandt andet Zealand - Sjællands Erhvervsakademi, Roskilde Universitet, Femern Belt Development og Erhvervshus Sjælland.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE