cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix, arkivfoto

Erhverv

Udenlandske håndværkere strømmer til Region Sjælland

Antallet er tredoblet siden 2011.
14. maj 2019 kl. 07:42 Af Jakob Poulsen

Annonce

Der bliver flere og flere udenlandske håndværkere på byggepladserne rundt om i Region Sjælland.

Ifølge en analyse fra organisationen Dansk Byggeri er antallet af udenlandske medarbejdere i bygge- og anlægsbranchen i Region Sjælland omtrent tredoblet siden 2011.

Dengang var der 678 fuldtidsbeskæftigede udenlandske medarbejdere i bygge- og anlægsbranchen i vores region. I 2018 var det tal vokset til 2.070.

Formanden for Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster, Jesper Toftebjerg Andersen, er glad for de mange udenlandske kolleger på byggepladserne.
- Ligesom resten af landet har vi på Sjælland brug for flere kvalificerede medarbejdere i byggeriet. Så det er positivt, at de udenlandske medarbejdere fortsat har lyst til at komme hertil for at arbejde, siger han i en pressemeddelelse.

Det er især polakker, der kommer til Region Sjælland for at arbejde på byggepladserne. Hele 49 procent af de godt 2.000 udenlandske håndværkere er således fra Polen, viser Dansk Byggeris analyse.

- Men der kommer også flere og flere medarbejdere fra Litauen. Sidste år var der 170 fuldtidsbeskæftigede litauiske medarbejdere i bygge- og anlægsbranchen på Sjælland, mens der i 2015 var 89, så det er noget af en stigning på få år, siger Jesper Toftebjerg Andersen.

De udenlandske medarbejdere udgør samlet set omkring syv procent af alle fuldtidsbeskæftigede i bygge- og anlægsbranchen i regionen. På landsplan er tallet lidt over nu procent, oplyser Dansk Byggeri.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

AF: BJARKE ROSENKILDE

Sandheden er ilde hørt 07. juli 2019 kl. 16.31

AF: JOHN WENNERWALD

Brystkræftsafdeling flyttes 30. juni 2019 kl. 22.05

Annonce